Rețeaua feroviară germană a fost sabotată, traficul a fost întrerupt timp de 3 ore

08 Oct 2022
Rețeaua feroviară germană a fost sabotată, traficul a fost întrerupt timp de 3 ore

Un act de „sabotaj” care vizează cablurile de legătură radio a provocat întreruperea masivă care a paralizat traficul feroviar în nordul Germaniei sâmbătă dimineață, a declarat Deutsche Bahn. Traficul a fost total întrerupt timp de trei ore, scrie Blick

Un „sabotaj pe cablu” se află la originea acestei avarii care a dus la suspendarea timp de trei ore sâmbătă dimineața a legăturilor feroviare din nordul Germaniei, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al companiei.

Defecțiunea a fost cauzată de deteriorarea rețelei radio GSM-R a trenurilor folosite pentru comunicarea cu mecanicii dar și mai general ca „interfață centrală între trenuri și infrastructura de control”, precizează Spiegel, primul media care a menționat acest incident citând surse de securitate care au suspiciuni de sabotaj. Aceste cabluri esențiale ar fi putut fi tăiate „în două locuri”, afirmă Spiegel.

Traficul a fost complet întrerupt timp de aproximativ trei ore din cauza „unei defecțiuni a sistemului radio digital al trenului”, înainte de a fi restabilit, potrivit Deutsche Bahn. Incidentul a dus în special la o întrerupere a legăturilor dintre Berlin și unele regiuni de vest și de nord ale țării precum Schleswig-Holstein, orașele Hamburg și Bremen, Saxonia Inferioară și o parte din Renania de Nord-Westfalia. Legătura Berlin-Amsterdam fusese, de asemenea, suspendată.

Cu toate acestea, anulări și întârzieri mai erau de așteptat sâmbătă în cursul zilei, în ciuda restabilirii legăturilor feroviare, a avertizat Deutsche Bahn.

Alte stiri din Externe

Ultima oră