Relațiile bilaterale dintre Suedia și Ungaria sunt la cel mai scăzut nivel istoric

06 Apr 2023
Relațiile bilaterale dintre Suedia și Ungaria sunt la cel mai scăzut nivel istoric

Relațiile bilaterale dintre Suedia și Ungaria sunt la cel mai scăzut nivel istoric, a declarat șeful de cabinet al premierului Viktor Orban, Gergely Gulyas, într-o conferință de presă de joi, cerând Stockholmului să ia măsuri pentru consolidarea încrederii, a raportat Reuters.

Gergely Gulyas a reiterat îngrijorările partidului de guvernământ cu privire la candidatura Suediei la Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), despre care a spus că sunt împărtășite și de guvernul lui Orban.

Aceste îngrijorări au fost agravate de faptul că Suedia și Finlanda s-au alăturat recent unui proces intentat Ungariei de către Comisia Europeană, a spus el.

„Într-o astfel de situație, unitatea NATO este de o importanță capitală și nu are rost să importam discuții bilaterale în NATO”, a adăugat el.

Procesul de ratificare al Ungariei a rămas blocat în parlament din iulie, Orban exprimându-și îngrijorările cu privire la apartenența la NATO a țărilor nordice pentru prima dată în februarie.

Printre alte critici, Orban a acuzat ambele țări că răspândesc „minciuni de-a dreptul” cu privire la starea democrației în Ungaria.

Alte stiri din Externe

Ultima oră