Refuzul de a primi sânge de la o persoană vaccinată, o tendință îngrijorătoare în Canada

15 Oct 2022
Refuzul de a primi sânge de la o persoană vaccinată, o tendință îngrijorătoare în Canada

Medicii din provincia Alberta din Canada spun că văd din ce în ce mai mulți pacienți sau rude ale pacienților care nu sunt dispuși să accepte sânge donat de la o persoană vaccinată, din cauza preocupărilor nefondate cu privire la vaccinurile COVID-19 și în special vaccinurile cu ARN mesager, scrie Radio Canada.

Medicii trag un semnal de alarmă cu privire la pericolul pe care acest lucru îl poate reprezenta pentru viața pacienților care necesită transfuzii de sânge. O obstetriciană specializată în nașteri cu risc ridicat la  Medical Center din Calgary, Stephanie Cooper, spune că a avut de-a face recent cu o pacientă care a refuzat să-și dea consimțământul pentru o transfuzie de sânge dacă era de la un donator care a primit vaccinul COVID-19.

Șocată, dr. Cooper a postat pe Twitter despre incident. Publicarea sa a generat multe reacții din partea profesioniștilor din domeniul sănătății care relatează că au văzut cazuri similare.

Sunt foarte îngrijorată de acest lucru, spune dr. Cooper, menționând că în Canada nu se înregistrează statutul de vaccinare al donatorilor.

Rudele cer sânge de la un donator nevaccinat

Dave Sidhu, șeful departamentului de medicină pentru transfuzii și transplanturi din sudul Albertei, spune că aceste cazuri nu sunt incidente izolate.

Le vedem cam o dată sau de două ori pe lună, în acest moment. Și îngrijorarea este, desigur, că aceste solicitări ar putea crește , deplânge el, menționând că părinții solicită sânge de la un donator nevaccinat pentru copiii lor, în special pentru cei care necesită un transplant de măduvă osoasă.

Dezinformare internalizată

Timothy Caulfield, Catedra de Cercetare în Canada în Dreptul și Politica Sănătății la Universitatea din Alberta, consideră că acesta este un rezultat direct al răspândirii dezinformării . Acest lucru se bazează pe ideea că fie sângele este contaminat, fie sângele le va transmite COVID-19. [...] Deci, practic, au îmbrățișat și interiorizat dezinformarea asociată cu vaccinurile COVID-19" , explică el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră