Războiul împotriva Hamas este „războiul lumii libere”, spune ministrul israelian de externe parlamentarilor UE

08 Noi 2023
Războiul împotriva Hamas este „războiul lumii libere”, spune ministrul israelian de externe parlamentarilor UE

Războiul Israelului pentru eliminarea Hamas din Gaza este „războiul lumii libere”, a declarat ministrul israelian de externe Eli Cohen parlamentarilor UE la Bruxelles, scrie TimesOfIsrael

Ministrul Cohen adaugă că Israelul a fost atacat nu numai de Hamas, ci și de alte grupări teroriste din regiune susținute de Iran, pe care el îl numește „cel mai important finanțator al terorii din lume”.

Trebuie să câștigăm acest război pentru a ne asigura că Occidentul nu va fi următorul, deoarece terorismul este ca un cancer”, spune Cohen, adăugând că Hamas a folosit ajutorul financiar internațional pentru a construi tuneluri și fabrici de rachete, în timp ce i-a lăsat pe palestinieni „înfometați. .”

„Nu suntem atacați doar de Hamas și de Jihadul Islamic. De asemenea, suntem atacați de Hezbollah la granița noastră de nord și, de asemenea, de Houthii din Yemen”, adaugă Cohen.

„Există un lucru care îi leagă: Iranul. Iranul este principalul finanțator mondial al terorii”, spune el, acuzând Teheranul că acționează pentru a încerca să „oprească normalizarea și procesul de pace care a avut loc în ultimii trei ani”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră