Raquel Welch, legenda Hollywood-ului: ”o frumusețe și un farmec absolut ireale”

16 Feb 2023
Raquel Welch, legenda Hollywood-ului: ”o frumusețe și un farmec absolut ireale”

Actrița americană și sex-simbolul internațional Raquel Welch a murit miercuri, la vârsta de 82 de ani, în urma unei scurte boli, a confirmat managerul ei.Welch a devenit faimoasă odată cu rolurile ei din Fantastic Voyage și One Million Years BC în 1966. Deși, rolul său din One Million Years BC a avut foarte puține replici, bikini ei din piele de căprioară pe care i-a purtat în acel film i-au cimentat poziția de simbol internațional.

Actrița s-a născut ca Jo Raquel Tejada pe 5 septembrie 1940 în Chicago, Illinois, dintr-un tată imigrant bolivian, Armando Carlos Tejada Urquizo și Josephine Sarah Hall. Ea a fost cea mai mare dintre cei trei frați, James și Gayle Tejada.  Familia sa s-a mutat în San Diego, California, când Welch avea doar 2 ani, unde mergea în mod regulat la biserică împreună cu mama ei. Welch a început să studieze baletul la vârsta de 7 ani, dar a renunțat la 10 ani, când instructorul ei i-a spus că nu are tipul de corp potrivit pentru companiile profesionale de balet.

Hollywood deplânge moartea actriței Raquel Welch.

Superstarul, care a ajuns la faimă în anii 1960 cu „Fantastic Voyage” și „One Million Years B.C.”, a murit miercuri la vârsta de 82 de ani, conform Fox News.

„Raquel Welch, legendara actriță de film, televiziune și scenă, a murit în mod pașnic în această dimineață, după o scurtă boală”, a spus Sauer. „Actrița în vârstă de 82 de ani a pătruns la Hollywood în rolurile ei inițiale din „One Million [Years] B.C.” și „Fantastic Voyage”. "Cariera ei s-a întins peste 50 de ani, jucând în peste 30 de filme și 50 de seriale de televiziune și apariții. Câștigătoarea Globului de Aur, în anii mai recenti, a fost implicată într-o linie de peruci de mare succes. Raquel își lasă în urmă cei doi copii, fiul Damon Welch și fiica ei, Tahnee Welch”.

Reese Witherspoon, co-starul lui Welch din „Legally Blonde”, a onorat-o miercuri pe actriță. "Atât de trist să aud despre dispariția lui Raquel Welch. Mi-a plăcut să lucrez cu ea în Legally Blonde. Era elegantă, profesionistă și plină de farmec dincolo de orice imaginație. Pur și simplu uimitoare. Fie ca toți îngerii ei să o poarte acasă", a scris Witherspoon.

Un alt coleg, Paul Feig, a mers și el pe Twitter pentru a-i aduce un omagiu regretatei actrițe: „Este atât de trist. Am avut marea plăcere să lucrez cu doamna Welch când eram invitat la Sabrina the Teenage Witch și a fost minunată”, a început tweetul lui.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră