Rapperul Costa Titch a decedat. S-a prăbușit pe scenă și și-a dat ultima suflare

12 Mar 2023
Rapperul Costa Titch a decedat. S-a prăbușit pe scenă și și-a dat ultima suflare

Rapperul sud-african Costa Titch a murit brusc în acest weekend, a declarat familia sa pe Instagram, la câteva ore după ce a concertat la un festival de muzică. Muzicianul, al cărui nume real este Constantinos Tsobanoglou, avea 28 de ani, anunță CNN.

Imaginile care circulă pe rețelele de socializare păreau să-l arate pe Tsobanoglou căzând pe scenă înainte de a fi ridicat de cineva de lângă el. Tsobanoglou se ridică apoi câteva secunde înainte de a se prăbuși din nou.

„Cu o durere profundă anunțăm  decesul lui în acest moment”, a spus familia lui Tsobanoglou într-o postare pe Instagram. „Suntem recunoscători acelor care au intervenit de urgență și tuturor celor prezenți în ultimele sale ore.” Declarația nu menționa cauza morții.

Reprezentanții festivalului la care cânta, Ultra Africa de Sud, au spus că au fost „devastați” de moartea tânărului rapper.

„Costa a fost o voce stimulatoare în scena amapiano a Africii de Sud – un rapper talentat, dansator, cântăreț, compozitor, colaborator și prieten al festivalului”, se arată în declarație.

Tsobanoglou a fost o senzație  în Africa de Sud și una dintre cele mai mari vedete ale amapiano, un stil de muzică caracterizat de deep house, linii de bas bazate pe tobe și melodii de pian pline de suflet. Stilul său rap combină cultura, stilul și limbile indigene din Africa de Sud cu sub-genuri internaționale de rap, cum ar fi muzica trap, care își are originea în scena hip hop înfloritoare din Atlanta.

Tsobanoglou s-a născut în Nelspruit în nord-estul Africii de Sud și avusese deja o carieră de succes în dans înainte de a deveni rapper.

Cântecul lui Tsobanoglou „Big Flexa” l-a transformat într-o vedetă în toată Africa, după ce a avut succes pe TikTok. Rapperul a colaborat recent cu o casă de discuri lansată de muzicianul senegalez-american Akon, care a fost prezentată într-un remix al piesei „Big Flexa”.

Moartea lui Tsobanoglou survine la o lună după ce prietenul și colaboratorul său, colegul rapper AKA, a fost ucis.

Alte stiri din Externe

Ultima oră