Ramzan Kadyrov:"Cei care nu vor să trăiască sub steagul LGBT trebuie să se ridice la luptă"

30 Dec 2022
Ramzan Kadyrov:"Cei care nu vor să trăiască sub steagul LGBT trebuie să se ridice la luptă"

Liderul cecen Ramzan Kadyrov și-a ținut conferința anuală cu jurnaliștii și locuitorii acestei republici ruse din Caucaz care i-a dat portunitatea de a răspunde la câteva întrebări despre războiul din Ucraina, unde luptă mii de ceceni, scrier RFI.

Nu a fost un an ușor pentru toată Rusia, este de acord Ramzan Kadyrov care el însuși se află sub sancțiuni occidentale. Liderul cecen este însă la fel de zelos când vine vorba de sprijinirea operațiunii militare din Ucraina.

Cecenii trebuie să fie gata să intre în război împotriva fascismului, satanismului și nazismului. Ei vor să ne impună valorile lor netradiționale, dar nu vom accepta niciodată asta. Cei care nu vor să trăiască sub steagul LGBT trebuie să se ridice”, a spus el reporterilor.

De la începutul invaziei ruse în Ucraina, Ramzan Kadyrov a fost unul dintre aliații necondiționați ai lui Vladimir Putin, care l-a promovat la gradul de general colonel. Liderul cecen și-a trimis chiar cei doi fii minori să lupte în Ucraina. Acestia s-au întors cu prizonieri ucraineni pe care i-au oferit în dar tatălui lor.

Câteva critici la adresa Rusiei

În același timp, Ramzan Kadyrov nu ezită să critice comanda militară rusă. În ceea ce privește mobilizarea generală care ar putea fi decretată din nou la începutul anului 2023, el consideră că Cecenia și-a îndeplinit deja în mare măsură obiectivele. În Republica Cecenia, ne-am depășit ținta de mobilizare cu 254%”, a spus liderul.

În toamna lui 2022, anunțul unui prim val de mobilizare a generat un eveniment extrem de rar: începerea protestului în Cecenia.

Alte stiri din Externe

Ultima oră