Putin: Ucraina a încetat să mai negocieze după retragerea noastră din Kiev

14 Oct 2022
Putin: Ucraina a încetat să mai negocieze după retragerea noastră din Kiev

Vorbind la o conferință de presă după un summit regional de la Astana, Kazahstan, Vadimir Putin a spus că Ucraina și-a schimbat poziția cu privire la negocierile cu Rusia dupa ce rusii s-au retras de la Kiev, scrie La Repubblica.

„Ucraina și-a schimbat poziția cu privire la negocierile cu Rusia de îndată ce trupele noastre s-au retras de la Kiev”. a afirmat președintele rus, Vladimir Putin, în conferința de presă finală a summitului eurasiatic de la Astana. 

„Din partea mea, după cum știți, când am vorbit despre luarea unei decizii cu privire la membrii constitutivi ai Federației, am spus că suntem deschiși și am fost întotdeauna deschiși la negocieri”, a spus Putin reporterilor, relatează agenția ass. 

„Am ajuns chiar la niște acorduri la Istanbul iar aceste acorduri au fost aproape semnate. De îndată ce trupele noastre ruse s-au retras de la Kiev, autoritățile ucrainene și-au pierdut imediat dorința de a purta negocieri și așa s-a întâmplat. Poate că acum vor fi necesare eforturile de mediere ale tuturor părților interesate”, a continuat Putin.

„Kiev a continuat să spună că vrea să negocieze și acum au luat oficial o decizie care interzice desfășurarea acestor negocieri. Este, așadar, posibil să vorbim în această situație?” a adăugat Putin. Cu privire la potențialul rol de mediere al Chinei și Indiei în negocierile cu Ucraina, Putin a spus că cele două țări au vorbit întotdeauna despre necesitatea de a construi dialog și de a rezolva conflictul pe cale pașnică. 

„Le știm poziția. Ei sunt aliații și partenerii noștri apropiați și le respectăm poziția”, a spus el.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră