Putin semnează un decret de creștere a forțelor armate rusești la 2,04 milioane

25 Aug 2022
Putin semnează un decret de creștere a forțelor armate rusești la 2,04 milioane

Președintele rus Vladimir Putin a semnat joi un decret pentru a crește dimensiunea forțelor armate ale Rusiei de la 1,9 milioane la 2,04 milioane, în timp ce războiul din Ucraina intră în a șaptea lună, scrie Reuters

Moscova nu a dezvăluit nicio pierdere în conflict din primele săptămâni, dar oficialii occidentali și guvernul de la Kiev spun că se numără la mii.

Decretul lui Putin va crește numărul personalului de luptă din forțele armate ruse cu aproximativ 10%, de la 1,01 milioane la 1,15 milioaneceea ce va duce numărul total al armatei la 2,04 milioane. Acesta intră în vigoare de la 1 ianuarie, conform decretului publicat pe portalul legislativ al guvernului.

Ultima dată când Putin a fixat dimensiunea armatei ruse a fost în noiembrie 2017, când numărul personalului de luptă a fost stabilit la 1,01 milioane dintr-un număr total de forțe armate, inclusiv necombatanți, de 1,9 milioane.

Rusia nu a spus câte victime a suferit în Ucraina din primele săptămâni de campanie, când a spus că 1.351 dintre soldații săi au fost uciși.

Estimările occidentale spun că numărul real ar putea fi de cel puțin 10 ori mai mare decât, în timp ce Ucraina spune că a ucis sau rănit cel puțin 45.000 de soldați ruși de când conflictul - pe care Moscova îl numește o operațiune militară specială - a început în 24 februarie.
Kievul a fost, de asemenea, reticent în a publica informații despre câți dintre soldații săi au murit în război, dar luni șeful forțelor armate ucrainene a declarat că aproape 9.000 de militari au fost uciși într-o actualizare rară. 

Decretul lui Putin nu spunea cum urma să se realizeze creșterea numărului de angajați dar instruieste guvernului să aloce bugetul corespunzător.

Potrivit unui raport anual autorizat al Institutului Internațional de Studii Strategice, Rusia avea 900.000 de angajați în serviciul activ la începutul acestui an și rezerve de 2 milioane de oameni cu serviciu în ultimii cinci ani.

Alte stiri din Externe

Ultima oră