Putin semnează legea care extinde regulile împotriva „propagandei LGBT”

05 Dec 2022
Putin semnează legea care extinde regulile împotriva „propagandei LGBT”

 Președintele rus Vladimir Putin a semnat luni o lege care extinde restricțiile Rusiei privind promovarea a ceea ce numește „propaganda LGBT”, interzicând efectiv orice expresie publică a comportamentului sau stilului de viață LGBT în Rusia, scrie Reuters.

În conformitate cu noua lege, care extinde interpretarea Rusiei a ceea ce se califică drept „propaganda LGBT”, orice acțiune sau răspândirea oricărei informații care este considerată o încercare de a promova homosexualitatea în public, online sau în filme, cărți sau publicitate, ar putea duce la o amendă grea.

Legea extinde legea anterioară a Rusiei împotriva propagandei LGBT, care interzisese „demonstrarea” comportamentului LGBT la copii.

Legea vine în timp ce Kremlinul exercită o presiune sporită asupra grupurilor minoritare și asupra oponenților lui Putin, interzicând grupurile independente de presă și înăbușind și mai mult libertatea de exprimare, în timp ce Moscova intensifică o campanie de un deceniu pentru a promova ceea ce spune că sunt valori „tradiționale”.

Autoritățile au folosit deja legea existentă pentru a opri marșurile gay pride și pentru a reține activiștii pentru drepturile homosexualilor.

Grupurile pentru drepturile omului spun că noua lege are scopul de a scoate din viața publică așa-numitele stiluri de viață „netradiționale” LGBT practicate de lesbiene, gay, bisexuali și transsexuali.

Alte stiri din Externe

Ultima oră