Putin: „Sabotori” ucraineni, „terorişti” şi „neonazişti” au tras asupra civililor în Rusia

02 Mar 2023
Putin: „Sabotori” ucraineni, „terorişti” şi „neonazişti” au tras asupra civililor în Rusia

Preşedintele rus Vladimir Putin a denunţat joi un atac al „teroriştilor” şi „neonaziştilor” după ce Moscova a raportat un grup de „sabotori” ucraineni infiltrandu-se într-o regiune din sudul Rusiei, la graniţa cu Ucraina. Armata ucraineană neagă orice sabotaj și vorbește despre o „provocare de la Moscova”, scrie BFMTV

Aleksandr Bogomaz, guvernatorul regiunii ruse Briansk, la granița cu Ucraina, a anunțat joi dimineață că satele au fost atacate de „sabotorii” ucraineni . În Liubetchane, „sabotorii au tras într-o mașină (...). Un rezident a fost ucis și un copil de 10 ani a fost rănit ”, a explicat el pe Telegram.

„O casă rezidențială din satul Souchany a luat foc în urma căderii unei drone ”, a adăugat el. Satul Lomakovka a intrat și el sub focul de mitraliere. „Bombardamentul nu a provocat victime, dar două case au fost avariate ”, a spus domnul Bogomaz.

„Terorişti” şi „neonazişti” au tras asupra civililor, denunţă Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin a denunţat joi un atac al „teroriştilor şi „neonaziştilor” după ce Moscova a raportat un grup de „sabotori” ucraineni infiltrandu-se într-o regiune din sudul Rusiei, la graniţa cu Ucraina.

Armata rusă „ protejează Rusia şi poporul nostru împotriva neonaziştilor şi teroriştilor (...), cei care au comis astăzi un nou atac terorist, s-au infiltrat pe teritoriul nostru de frontieră şi au deschis focul asupra civililor”, a declarat Vladimir Putin în cadrul unui discurs difuzat la televiziune.

„Un atac terorist” este în desfășurare împotriva regiunii rusești Bryansk în urma infiltrării „sabotorilor ucraineni”: forțele de securitate „iau măsuri pentru eliminarea acestora” a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, care a anunțat că din cauza acestei probleme președintele rus Vladimir Putin a anulat călătoria pe care o plănuise la Stavropol.

Regiunile rusești de la granița cu Ucraina au fost vizate în mod repetat de bombardamente încă de la începutul conflictului, dar este foarte rar ca autoritățile să menționeze un grup de sabotaj.

Armata ucraineană neagă orice sabotaj și vorbește despre o „provocare de la Moscova”

Statul Major al forțelor armate ucrainene a reacționat într-o declarație adresată presei Babel la acuzațiile de sabotaj lansate de Rusia la Kiev.

„Tot ceea ce se întâmplă în Rusia este (cauzat de) opoziția populației locale față de regimul terorist al lui Putin, nerespectarea măsurilor de siguranță la incendiu sau alte motive care nu depind” de Forțele Armate ucrainene, a spus armata, vorbind de o „provocare de la Moscova”.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră