Putin: Rusia va „continua să reziste” în fața sancțiunilor și a „presiunilor externe”

04 Iul 2023
Putin: Rusia va „continua să reziste” în fața sancțiunilor și a „presiunilor externe”

Președintele rus Vladimir Putin a asigurat că țara sa va „continua să reziste” în fața „presiunilor externe” și „sancțiunilor”, în cadrul unui summit virtual al Organizației de Cooperare de la Shanghai (SCO), scrie Le Monde

Putin a mulțumit țărilor SCO care și-au exprimat „sprijinul” în timpul revoltei grupului paramilitar care a zguduit Kremlinul la sfârșitul lunii iunie.

Organizația de Cooperare de la Shanghai, creată în iunie 2001, reunește în prezent opt ​​țări: Rusia, China, Kazahstan, Tadjikistan, Kârgâzstan, Uzbekistan, India și Pakistan. Belarus și Mongolia sunt invitate în calitate de observatori.

Serghei Lavrov, ministrul de externe al Rusiei, a declarat vineri că „aderarea deplină a Iranului” va fi aprobată la summitul, care este prezidat de premierul indian Narendra Modi. Iranul este în prezent foarte activ în reducerea izolării sale internaționale, apropiindu-se mai mult de  China și Rusia, prin reconcilierea cu vecinii săi arabi dar și prin reducerea tensiunilor cu țările occidentale.

Lavrov a indicat recent că în cadrul acestei întâlniri SCO va fi semnat și un memorandum cu privire la „obligațiile”  Belarusului, un aliat al Moscovei, „care va demara și o procedură de aderare pe deplin” la această alianță.

Alte stiri din Externe

Ultima oră