Putin: „Rusia nu poate renunța la suveranitatea sa pentru câțiva cârnați”

17 Dec 2023
Putin: „Rusia nu poate renunța la suveranitatea sa pentru câțiva cârnați”

Președintele Vladimir Putin a promis duminică că va face din Rusia o „putere suverană" în timpul unui discurs adresat partidului de guvernământ, primul său discurs de campanie în vederea alegerilor prezidențiale din martie 2024, scrie Le Figaro.

Rusia va fi o putere suverană și autosuficientă, altfel nu va mai exista deloc”, a declarat Putin în fața oficialilor seniori ai partidului Rusia Unită care s-au adunat la un congres pentru a-i susține candidatura.

«Rusia nu poate, ca alte țări, să renunțe la suveranitatea sa în schimbul a câțiva cârnați și să devină satelitul cuiva", a spus el, în o aparentă referire laUcraina.

„Sarcini istorice”

Acuzându-i pe occidentali că caută „să prăbușească economia și sfera socială a Rusiei”, el a cerut țării ca „forțele patriotice” să-și combine eforturile în fața „sarcinilor istorice” care așteaptă Moscova .

"Împreună cu tot poporul rus, să apărăm suveranitatea, libertatea, securitatea Rusiei, tot ceea ce ne este drag, istoria noastră, cultura, valorile noastre ​​și tradițiile noastre”, a spus din nou Putin.

„Presiune colosală” din partea occidentalilor

Vladimir Putin, a cărui țară este vizată de o serie de sancțiuni occidentale și care și-a trimis soldații să atace Ucraina în 202, și-a anunțat săptămâna trecută intenția de a candida la alegerile prezidențiale din martie 2024 pentru un al cincilea mandat.

Realegerea sa nu e pusa la nicio îndoială, orice opoziție reală fiind eradicată metodic în Rusia în ultimii ani.

Șeful Rusiei Unite, fostul președinte Dmitri Medvedev, l-a asigurat duminică că partidul său „va face totul” pentru a susține candidatura lui Vladimir Putin.

A fost mulțumit că Rusia a fost „capabilă să reziste presiunii colosale” din Occident. „Răspunsul la acțiunile adversarilor noștri a fost rezistența și unitatea societății ruse”, a spus el. Potrivit ex-președintelui, o victorie a lui Vladimir Putin în martie 2024 va face posibilă „pentru a câștiga în cele din urmă avantajul asupra forțelor care amenință securitatea și suveranitatea" a țării.

Alte stiri din Externe

Ultima oră