Putin: "Occidentul spune prostii despre istorie, teritoriile din vestul Ucrainei au fost luate cu forța din Ungaria, România și Polonia"

05 Noi 2022
Putin: "Occidentul spune prostii despre istorie, teritoriile din vestul Ucrainei au fost luate cu forța din Ungaria, România și Polonia"

Președintele Vladimir Putin a declarat vineri că Occidentul a introdus în capul a milioane de oameni prostii istorice, inclusiv despre cursul real al celui de-al Doilea Război Mondial și rolul Uniunii Sovietice în victoria asupra Germaniei naziste, scrie Reuters

Fără a cita dovezi, Putin a repetat afirmația conform căreia Polonia nu a abandonat visele de a prelua anumite părți ale Ucrainei.

„Știm despre ideile de a crea un mare stat „de la mare la mare”, s-a vorbit mult despre asta înainte de al Doilea Război Mondial, a fost o idee fixă, din Marea Baltică până la Marea Neagră. Acum vedem îmbrățișarea liderilor Poloniei și Ucrainei. Dar ideea este vie, ideea absorbției Ucrainei nu a dispărut", a spus Putin la o întâlnire cu istorici și reprezentanți ai tradiției religiose din Rusia cu ocazia celei de-a zecea aniversări a restaurării Societăților istorice militare ruse și istorice rusești, conform agentiei Tass

„Acele teritorii [Vestul Ucrainei] au fost luate cu forța din Ungaria, România și Polonia. Sunt situații cu totul diferite. Unii oameni din Ucraina ar trebui să se gândească la asta", a adăugat şeful statului rus. În acest sens, el a amintit discursul său la forul de la Valdai.

Polonia a negat în mod repetat astfel de afirmații rusești și spune că astfel de declarații sunt dezinformare răspândită de Moscova în încercarea de a semăna discordie între Varșovia și Kiev.

Alte stiri din Externe

Ultima oră