Putin: Occidentul „se va transforma într-o minoritate"

27 Oct 2022
Putin: Occidentul „se va transforma într-o minoritate"

Președintele rus Vladimir Putin a ținut astăzi un amplu discurs la Clubul Valdai, la Moscova. Tema sesiunii a fost „O lume post-hegemonică: dreptate și securitate pentru toți". La întâlnirea clubului din acest an participă 111 experți, politicieni, diplomați și economiști din 41 de țăripotrivit unui comunicat al Kremlinului.

În acest discurs virulent a adresa țărilor occidentale, președintele rus a spus că: „Occidentul se va transforma într-o minoritate”, scrie Le Parisien

El a criticat, de asemenea, aceste țări pentru că au impus altora drepturile LGBT. Astazi parlamentul rus a votat pentru a înăspri legea privind „propaganda LGBT”.

Liderul rus a spus apoi că dacă cultura occidentală vrea să introducă „zeci de genuri și parade a mândriei”, atunci „lăsați-i să facă asta”.

„Dar ei nu au dreptul să ceară altora să le calce pe urme”.

"Cancel Culture „anihilează tot ce este viu și creativ”

În discursul său, Vladimir Putin critică cultura occidentală, despre care spune că le suprimă pe toate celelalte, scrie SkyNews

Cancel Culture „anihilează tot ceea ce este viu și creativ” – și „împiedică creșterea gândirii libere”, a spus Putin

Putin a mai spus că Occidentul vede mâna Kremlinului în tot ceea ce vine din Rusia. „Ar trebui să se gândească mai mult... nu pot pur și simplu să dea vina pe Kremlin”.

Apoi citează din Fiodor Dostoievski, spunând: „Pornind de la o libertate nelimitată, am ajuns la un despotism nelimitat”. "Acesta este punctul în care se află acum Occidentul", potrivit lui Putin.

„Istoria va îndrepta totul”, a spus el. „Nu va anula cele mai mari genii recunoscute ale culturii lumii”.

În schimb, spune el, îi va anula pe cei cu „o părere înaltă despre ei înșiși” care au decis că anumite lucruri sunt inacceptabile. 

Putin critică apoi de democrația occidentală. 

„A fost caracteristic pentru ei încă din epoca colonială să creadă că toată lumea este sub standard, în timp ce doar ei aparțin elitei”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră