Putin:„Nu ne propunem să distrugem Ucraina”

14 Oct 2022
Putin:„Nu ne propunem să distrugem Ucraina”

Vorbind la o conferință de presă după un summit regional de la Astana, Kazahstan, Vladimir Putin a asigurat că Rusia „nu își propune să distrugă Ucraina”, scrie La depeche.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat vineri că nu plănuiește „imediat” noi lovituri „masive” asupra Ucrainei și nici să extindă mobilizarea pe care a ordonat-o în urmă cu trei săptămâni pentru a face față eșecurilor armatei sale.

Vorbind la o conferință de presă după un summit regional de la Astana, Kazahstan, Vladimir Putin a dat asigurări că Rusia „nu își propune să distrugă Ucraina”, unde conduce o ofensivă din 24 februarie. "În viitorul imediat, nu este nevoie de lovituri masive. În prezent, există alte obiective. Pentru moment, după aceea vom vedea", a spus el, asigurând că Rusia face "exact ce trebuie" în Ucraina.

„Nu este frumos ce se întâmplă acum, dar (dacă Rusia nu ar fi atacat Ucraina pe 24 februarie), am fi fost în aceeași situație puțin mai târziu, doar că condițiile ar fi fost mai proaste pentru noi. Așa că facem totul bine ”, a continuat președintele rus.

Rusia a efectuat luni bombardamente masive în orașe ucrainene, distrugând atât infrastructura electrică, cât și zonele rezidențiale sau chiar un loc de joacă din Kiev. Aceste lovituri au venit la două zile după explozia de pe podul rusesc din Crimeea, o infrastructură cheie, pe care Vladimir Putin a atribuit-o serviciului secret ucrainean.

Alte stiri din Externe

Ultima oră