Putin: NATO „participă” la conflict furnizând arme Ucrainei cu scopul de a distruge Federația Rusă”

26 Feb 2023
Putin: NATO „participă” la conflict furnizând arme Ucrainei cu scopul de a distruge Federația Rusă”

Într-un interviu difuzat de un canal rus, șeful Kremlinului a acuzat Occidentul și Statele Unite că vor să distrugă Rusia, scrie Le Figaro

Președintele rus Vladimir Putin a acuzat NATO că a participat la conflictul din Ucraina prin furnizarea de arme forțelor de la Kiev, într-un interviu difuzat duminică.

Ei trimit arme în valoare de zeci de miliarde de dolari în Ucraina. Aceasta este într-adevăr participare”, a spus el într-un interviu pentru Rossiya-1. 

Asta înseamnă că ei participă, deși indirect, la crimele regimului de la Kiev”, a spus președintele rus. Țările occidentale, a mai afirmat el, au „un singur scop: distrugerea fostei Uniuni Sovietice și a părții sale principale, Federația Rusă”.

„Când toate principalele țări NATO au declarat că obiectivul lor principal este să ne producă o înfrângere strategică, ca oamenii noștri să sufere, așa cum se spune, cum putem ignora capacitățile lor nucleare în aceste condiții?"

Numai atunci ne vor accepta poate în așa-zisa familie a popoarelor civilizate, dar numai separat, fiecare parte separat”, a adăugat el, vorbind în marginea unui concert patriotic joia trecută, în ajunul primei aniversări a ofensivei ruse în Ucraina. În acest interviu, președintele rus și-a reiterat și apelul pentru crearea unei lumi multipolare.

Împotriva ce suntem? Împotriva faptului că această lume nouă care se dezvoltă este construită exclusiv în interesul unei singure țări, Statele Unite. Acum că încercările lor de a reconfigura lumea după căderea Uniunii Sovietice au dus la această situație, suntem obligați să reacționăm”, a spus el.

„Suntem de acord că lumea trebuie să se schimbe. [Dar suntem] împotriva faptului că această lume nouă care va apărea este construită exclusiv în interesul unei singure țări, Statele Unite."

Alte stiri din Externe

Ultima oră