Putin le cere alegătorilor să meargă la vot pentru a determina viitorul Rusiei

14 Mar 2024
Putin le cere alegătorilor să meargă la vot pentru a determina viitorul Rusiei

Președintele rus Vladimir Putin a cerut joi alegătorilor, inclusiv cei din regiunile anexate ale Ucrainei, să se unească pentru a determina viitorul Rusiei prin votul la alegerile prezidențiale, care au loc între 15 și 17 martie, scrie Le Monde

„Este esențial să ne reamintim coeziunea și determinarea noastră și să mergem înainte împreună. Fiecare vot este important și semnificativ ”, a spus Vladimir Putin într-un video . „De aceea vă cer să vă exercitați dreptul de vot în următoarele trei zile. "

El a spus că toți alegătorii vor să vadă o Rusie puternică, prosperă și liberă „pentru a îmbunătăți standardul și calitatea vieții”. Și așa se vor întâmpla lucrurile. Însuși actul de a vota „demonstrează sentimentul patriotic” , a spus șeful Kremlinului, adăugând că acest sentiment a fost prezent în special în regiunile de est și de sud ale Ucrainei aflate sub control rusesc.

Vladimir Putin a spus că alegerile patriotice sunt evidente pentru locuitorii din regiunile Donbass din estul Ucrainei, care au votat în favoarea aderării Rusiei la referendumuri în 2022, și a zonei pe care o numește „Novorosia” („noua Rusie”, termen împrumutat de la cuceririle din secolul al XVIII-lea  desemnând ceea ce este acum sudul Ucrainei). „Au votat la referendum și în cele mai dificile condiții, în favoarea aderării Rusiei și vor face o nouă alegere în zilele următoare ”, a spus Vladimir Putin. „Vor vota și cei care participă la operațiunea specială. Sunt un exemplu pentru toți rușii. »

Alegerile prezidențiale din Rusia urmează să-l nominalizeze pe Vladimir Putin drept propriul său succesor, pentru al cincilea mandat. Sondajele de opinie arată că președintele în funcție se bucură de sprijinul majorității rușilor.

Alte stiri din Externe

Ultima oră