De ce a întârziat Putin peste o oră la întâlnirea cu Papa?

12 Iun 2015
De ce a întârziat Putin peste o oră la întâlnirea cu Papa?
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a întârziat o oră și 10 minute la întâlnirea pe care o avea programată miercuri cu Papa Francisc la Vatican. Întârzierea președintelui rus s-a datorat discuțiilor prelungite pe care el le-a avut la Milano și ea a fost convenită cu Vaticanul, a explicat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

'Într-adevăr, întâlnirea cu Papa a avut loc mai târziu de ora programată. Aceasta s-a datorat faptului că negocierile de la Milano s-au prelungit', a afirmat Peskov, adăugând că mașinile din convoiul oficial s-au deplasat cu dificultate pe străzile aglomerate din Milano și Roma.

Potrivit The Independent, Putin a întârziat și la prima întâlnire cu Suvernanul Pontif, din 2013, când președintele Rusiei a sosit la Vatican cu 50 de minute mai târziu decât ora programată.

Liderul rus a sosit miercuri în Italia, iar prima escală a fost la Milano, unde împreună cu premierul italian Matteo Renzi a deschis Ziua Națională a Rusiei în cadrul EXPO-2015. Cu ocazia acestei întâlniri bilaterale, părțile au abordat aspecte legate de cooperarea dintre Rusia și Italia în contextul sancțiunilor occidentale impuse de UE Moscovei pentru rolul său în criza ucraineană.

Alte stiri din Externe

Ultima oră