Putin îi spune lui Scholz că atacurile împotriva infrastructurii Ucrainei sunt „inevitabile”

02 Dec 2022
Putin îi spune lui Scholz că atacurile împotriva infrastructurii Ucrainei sunt „inevitabile”

Vladimir Putin i-a spus cancelarului german Olaf Scholz că loviturile masive ale Rusiei împotriva infrastructurii energetice a Ucrainei sunt „necesare și inevitabile”, scrie Le Figaro. Președintele rus Vladimir Putin denunță „linia distructivă” a Occidentului asupra Ucrainei și respinge condițiile președintelui american Joe Biden pentru retragerea trupelor ruse din Ucraina.

Președintele rus Vladimir Putin i-a spus cancelarului german Olaf Scholz, într-un apel telefonic de o oră între cei doi lideri, că loviturile masive ale Rusiei împotriva infrastructurii energetice a Ucrainei sunt „necesare și inevitabile”, denunțând în continuare poziția „distructivă” a Occidentului care sprijină Kievul.

S-a subliniat că forțele armate ruse au evitat de mult timp loviturile cu rachete de înaltă precizie asupra anumitor ținte din Ucraina, dar astfel de măsuri au devenit necesare și inevitabile în fața atacurilor provocatoare de la Kiev”, a spus Kremlinul într-un comunicat, rezumând remarcile lui Vladimir Putin către Olaf Scholz în timpul primului lor interviu de la jumătatea lunii septembrie.

Scholz îi cere lui Putin să-și retragă trupele pentru a permite o „soluție diplomatică”

La rândul său, Olaf Scholz i-a cerut lui Vladimir Putin să-și retragă trupele din Ucraina pentru a ajunge la o „soluție diplomatică”.

Olaf Scholz „a insistat cu președintele rus să se găsească cât mai curând o soluție diplomatică, care să implice retragerea trupelor ruse", a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului Steffen Hebestreit într-un comunicat.

Kremlinul respinge condițiile lui Biden pentru discuțiile cu Putin

Kremlinul a respins condițiile menționate cu o zi înainte de președintele american Joe Biden, care s-a declarat gata să discute cu omologul său rus Vladimir Putin dacă acesta din urmă își va retrage trupele din Ucraina.

Președintele american „a spus de facto că negocierile vor fi posibile numai după ce Putin va părăsi Ucraina”, ceea ce Moscova „respinge evident” , a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Operațiunea militară continuă”, a insistat el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră