Putin: „Elita occidentală este responsabilă pentru escaladare”

21 Feb 2023
Putin: „Elita occidentală este responsabilă pentru escaladare”

Vladimir Putin a ținut un discurs lung și virulent în fața elitei politice ruse împotriva Occidentului și a Statelor Unite, scrie Le Monde

Președintele rus a acuzat Occidentul că folosește conflictul din Ucraina pentru a „termina” Rusia. „Elitele Occidentului nu-și ascund obiectivul: să provoace o înfrângere strategică Rusiei, adică să ne pună capăt odată pentru totdeauna. »

Cu cât Occidentul furnizează Ucrainei sisteme cu rază lungă de acțiune, cu atât Rusia va fi mai forțată să respingă amenințarea la frontierele sale. El acuză Occidentul că dorește să transforme un conflict local într-un conflict global: 

„Dar ei nici măcar nu realizează că pe câmpul de luptă este imposibil să învingi Rusia și de aceea efectuează atacuri informaționale împotriva noastră din ce în ce mai agresiv.

Occidentul caută „putere nelimitată”, spune Vladimir Putin

Președintele rus Vladimir Putin a acuzat Occidentul pentru declanșarea conflictului din Ucraina, spunând că țările occidentale, conduse de Statele Unite, caută „ putere nelimitată ” în afacerile mondiale. El a mai spus că Moscova rezistă încercărilor Occidentului de a ruina economia rusă cu un set fără precedent de sancțiuni, spunând că pentru Occident sunt în joc miliarde de dolari, dar fluxurile de venituri ale Rusiei nu s-au secat, scrie Le Figaro

„ Occidentul încearcă să transforme acest conflict într-un conflict global ”, a spus președintele rus Vladimir Putin.

Intenționează să traducă conflictul local într-o confruntare globală, așa că îl înțelegem și vom reacționa în consecință”, a spus Putin, care a subliniat că „ vorbim despre existența țării noastre ”.

 „Întreaga planetă presărată cu baze americane”

„Întreaga planetă este presărată cu baze americane. Întreaga lume este martoră la modul în care Statele Unite au abandonat tratatele internaționale, cum au întrerupt unilateral toate acordurile care doreau să mențină pacea pe planetă” a mai spus Putin citat de La Repubblica

„În februarie 2022 erau pregătiți pentru acțiuni sângeroase în Donbass”

„În februarie 2022, totul era pregătit pentru o altă operațiune punitivă sângeroasă în Donbass”, a trebuit să intervenim „pentru a apăra viețile poporului nostru”. Și Ucraina „pregătea și un atac asupra Crimeei”, declarat de președintele rus Vladimir Putin 

Putin: „Este în joc existența Rusiei”

"Cu cât folosesc mai mult sisteme de rază lungă, cu atât mai mult va trebui să ținem amenințarea departe de granițele noastre, este clar și firesc. Scopul Occidentului este să conducă Rusia la o înfrângere strategică, vor să ne elimine pentru totdeauna. Ei nu-si dau seama că este în însăși existența Rusiei, este în joc”. 

Vladimir Putin a vorbit și despre un atac la adresa societății: „Vor să ne despartă”. Adăugând: „Biserica anglicană se gândește la un Dumnezeu fără gen. Ei nu știu ce fac”

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră