Putin candidează din nou la președinție

06 Noi 2023
Putin candidează din nou la președinție

Cu o victorie în alegerile din 2024, liderul rus va rămâne președinte cel puțin până în 2030, scrie Politico

Președintele Vladimir Putin a decis să candideze din nou pentru președinte la viitoarele alegeri ruse din 2024, potrivit Reuters .

În timp ce toată lumea se așteaptă ca Putin – care a fost liderul Rusiei cu unele întreruperi din 1999 – să fie reales în funcția de președinte, biroul său nu a confirmat încă vestea.

Dar, potrivit raportului de luni, care citează șase surse anonime, decizia a fost luată și liderul rus este de așteptat să facă un anunț public „în curând”.

Alegerile prezidențiale din Rusia sunt programate pentru martie 2024. Când Putin va câștiga – o certitudine aproape, deoarece nu permite practic nicio opoziție față de regimul său – el va rămâne președinte cel puțin până în 2030.

Luna trecută, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Putin – care duce un război împotriva Ucrainei din februarie 2022 – ar putea „cu greu” să facă față unei concurențe reale dacă ar candida din nou, având în vedere că este „în mod incontestabil  figura politică cea mai bine plasată în ţară.”

Răspunzând raportului Reuters, Peskov a spus luni că Putin nu și-a anunțat încă candidatura.

„Putin nu a făcut încă nicio declarație în această privință. Și campania în sine nu a fost încă anunțată oficial”, a spus Peskov, a raportat agenția de știri de stat rusă TASS.

Alte stiri din Externe

Ultima oră