Putin a participat la lansarea fregatei de luptă Gorșkov echipată cu rachete hipersonice Zirkon

04 Ian 2023
Putin a participat la lansarea fregatei de luptă Gorșkov echipată cu rachete hipersonice Zirkon

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat miercuri începerea misiunii fregatei de luptă „Amiral Gorșkov” echipată cu rachete hipersonice „Zirkon”, calificând această operațiune drept „un eveniment foarte important”, scrie L'Independent

Președintele rus a supravegheat miercuri plecarea unei fregate echipate cu noile rachete de croazieră hipersonice Zircon.
„Așa cum am spus deja, nu există echivalente în nicio țară din lume”, a spus Vladimir Putin miercuri. "Sunt sigur că astfel de arme puternice vor proteja în mod fiabil Rusia de potențiale amenințări externe. Acest lucru va contribui la asigurarea intereselor naționale ale țării noastre", a adăugat el cu ocazia ceremoniei de lansare a fregatei, amiralul Gorșkov.

Aceasta este prima desfășurare operațională a sistemului de rachete hipersonice Zircon pe o navă rusă.

Șeful Kremlinului a făcut anunțul în cadrul unei videoconferințe la care au participat ministrul său al Apărării, Serghei Șoigu, precum și comandantul fregatei „Amiralul flotei Uniunii Sovietice Gorchkov”.

Președintele rus a anunțat în iulie 2022 că marina va fi echipată cu aceste noi arme în lunile următoare.

De nouă ori viteza sunetului

Aceste rachete hipersonice pot atinge de nouă ori viteza sunetului.

Rusia a efectuat mai multe lansări de test de la nave de război și submarine și a multiplicat anunțurile cu rachetele sale de ultimă generație în ultimul an, căutând, potrivit experților, să intimideze țările occidentale care sprijină militar Ucraina, în timp ce propria sa armată și-a arătat limitele acolo și a suferit eșecuri majore.

În mai 2022, Kremlinul a salutat testarea cu succes a lansării unei rachete Zircon de peste 1.000 de kilometri.

Alte stiri din Externe

Ultima oră