Pupitrul construit special pentru fostul premier, Liz Truss, folosit doar 45 de zile, a costat peste 4.000 de lire

18 Ian 2023
Pupitrul construit special pentru fostul premier, Liz Truss, folosit doar 45 de zile, a costat peste 4.000 de lire

Un podium în stil Jenga folosit de Liz Truss în mandatul ei de scurtă durată ca prim-ministru a costat contribuabilii 4.175 de lire sterline, au declarat surse oficiale. Pupitrul a fost comparat cu un turn Jenga, din jocul renumit care duce la prăbușire totală, deoarece bucățile de lemn folosite semănau cu cuburile Jenga gata să se răstoarne. A fost făcut special pentru fostul premier care a rezistat 45 de zile în renumita reședință din Downing Street, numărul 10, conform The Guardian.

Lui Truss i s-au făcut două podiumuri, unul a fost plătit de Partidul Conservator, iar celălalt a fost plătit de guvern, a raportat Mirror. Răspunzând unei cereri privind libertatea de informare, Downing Street a declarat că a cheltuit 4.175 de lire sterline pentru aceasta din urmă. Liderul adjunct al Partidului Laburist, Angela Rayner, a declarat: „Nu numai că Liz Truss și conservatorii au distrus economia britanică și au crescut rambursările ipotecare, ci i-au lăsat pe contribuabili să-și asume costurile pentru acest pupitru personalizat.

„Alegerea ei pentru un design Jenga ar fi trebuit să fie un semn de avertizare asupra haosului pe care urma să-l dezlănțuie. Acest monument grotesc al eșecului ar trebui să servească drept memento că tuturor conservatorilor nu ar trebui să li se mai încredințeze niciodată finanțele națiunii.”

Succesorul ei, Rishi Sunak, disperat să-și disocieze guvernul de conducerea lui Truss, a renunțat la podium. Nr. 10 a spus că folosește un pupitru care a fost „cumpărat sub o administrație anterioară”, care a costat 3.050 de lire sterline.

Truss a îndurat un mandat de premier tumultuos în care mini-bugetul ei a prăbușit piețele, a pierdut miniștri cheie și încrederea partidului conservator. Fostul ei redactor șef, cel care scria discursuri ei, Asa Bennett, a spus că a adoptat o „abordare de ultimă încercare” față de guvern, forțând foarte mult limitele, înainte de a admite că eforturile ei au eșuat, cu toate încercările de a depăși criza.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră