Proteste după scandările pro-Putin din partea unor suporteri turci în tipul meciului Fenerbahce - Dynamo Kiev

28 Iul 2022
Proteste după scandările pro-Putin din partea unor suporteri turci în tipul meciului Fenerbahce - Dynamo Kiev

Fanii clubului Fenerbahce au scandat în favoarea președintelui rus după ce ucrainenii au deschis scorul împotriva echipei lor, scrie 20minutes

Ambasadorul Ucrainei în Turcia, Vasyl Bodnar, a condamnat joi lozincile scandate de fanii turci în sprijinul șefului statului rus, Vladimir Putin , în timpul meciului dintre Dinamo Kiev și Fenerbahçe de miercuri seara la Istanbul.

„Fotbalul este un joc corect. Dinamo Kiev a fost mai puternic aseară. Este foarte trist să aud de la susținătorii Fenerbahçe cuvinte care îl susțin pe ucigaș și pe agresorul care ne bombardează țara, a reacționat în turc Vasyl Bodnar pe Twitter. Sunt recunoscător poporului turc prietenos pentru sprijinul acordat Ucrainei și comentariile lor cu privire la acțiunile nepotrivite ale fanilor. »

"Să le fie rusine "

Fanii Fenerbahçe au început ulterior să scandeze numele șefului statului rus, potrivit videoclipurilor distribuite de rețelele de socializare. Potrivit presei turce, antrenorul Dinamo Kiev, Mircea Lucescu, a refuzat să participe la conferința de presă programată după meci. 

„Totul a funcționat conform planurilor noastre și am câștigat. Dar nu i-am luat în seamă pe suporteri. Nu mă așteptam la asemenea sloganuri. Ce păcat”, a reacționat el într-un interviu de televiziune.

Dinamo Kiev a învins Fenerbahce cu 2–1 în runda a doua a meciurilor de calificare pentru Liga Campionilor , trecând în turul următor. Potrivit presei turce, atmosfera a devenit tensionată după primul gol al meciului marcat de jucătorul ucrainean Vitaliy Buyalski în minutul 57. Acesta și-a manifestat bucuria printr-un gest cu mâna în formă de vultur despre care se spune că ar fi legat de rivalii lui Fenerbahce, Besiktas.

„Buyalski și-a arătat bucuria într-un mod provocator. A fost huiduit și a primit cartonaș galben”, a scris presa din Turcia

Sloganurile susținătorilor Fenerbahçe au stârnit furori și pe rețelele de socializare turcești unde mulți internauți le-au numit „rușinoase”. „Mi-a fost rușine de acești suporteri ai Fenerbahçe. Sa le fie rusine. Dinamo Kiev a vrut ca această victorie să o dedice soldaților lor care își protejează țara. Îi felicit”, a scris jurnalistul Cengiz Candar pe Twitter.

Dinamo va juca cu Everton într-un meci amical numit „Meciul pentru pace” la Goodison Park sâmbătă seara, cu fonduri strânse pentru ucraineni.

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră