Producătorul japonez de walkie-talkie declară că dispozitivele sale nu au fost produse de „aproximativ zece ani”

19 Sep 2024
Producătorul japonez de walkie-talkie declară că dispozitivele sale nu au fost produse de „aproximativ zece ani”

Producătorul  japonez Icom a declarat joi că a încetat să mai producă „în urmă cu aproximativ zece ani” walkie-talkie-urile suspectate că ar fi explodat miercuri în Liban, scrie Le Figaro

„IC-V82 este un radio portabil care a fost produs și exportat, inclusiv în Orientul Mijlociu, din 2004 până în octombrie 2014. A fost întrerupt acum aproximativ 10 ani și de atunci nu a fost livrat de compania noastră ”, a spus Icom într-o declarație, reacționând la informațiile din New York Times și mass-media israeliană care au menționat acest model.

„Producția bateriilor necesare pentru a funcționa unitatea principală a fost, de asemenea, oprită, iar sigiliul olografic pentru a distinge produsele contrafăcute nu a fost identificat, așa că nu este posibil să confirmăm dacă produsul a fost livrat de compania noastră ”, a spus compania. Acesta a adăugat că produsele pentru piețele externe sunt vândute exclusiv prin distribuitorii săi autorizați.

„Toate radiourile noastre sunt fabricate la filiala noastră de producție, Wakayama Icom Inc. din Prefectura Wakayama, sub un sistem de management strict... astfel încât să nu fie folosite într-un produs alte piese decât cele specificate de compania noastră. În plus, toate radiourile noastre sunt fabricate în aceeași fabrică și nu le fabricăm în străinătate ”, a spus Icom.

Alte stiri din Externe

Ultima oră