Primul ministru al Irlandei „urăște poporul irlandez”, spune Elon Musk în urma revoltelor de la Dublin

26 Noi 2023
Primul ministru al Irlandei „urăște poporul irlandez”, spune Elon Musk în urma revoltelor de la Dublin

Elon Musk a spus că prim-ministrul irlandez Leo Varadkar „urăște poporul irlandez”, după ce acesta a cerut ca legislația privind incitarea la ură să fie actualizată pe măsură ce violența a izbucnit în centrul orașului Dublin în această săptămână, scrie Business Insider.

Joi, au izbucnit revolte după ce au circulat informații potrivit cărora un cetățean străin ar fi înjunghiat o femeie și trei copii mici la o școală primară.

Sâmbătă, o fetiță de cinci ani și o femeie asistentă școlară au rămas în stare critică în spital.

Unele mijloace de transport public au fost suspendate după ce câteva sute de oameni au incendiat tramvaie și autobuze, au jefuit magazine și s-au ciocnit cu poliția .

Drew Harris, comisar în poliția națională a Irlandei, i-a etichetat pe revoltați drept „facțiune complet nebună condusă de ideologia de extremă dreapta”, a informat The Irish Independent.

Treizeci și patru de persoane au fost arestate până acum, a adăugat Harris.

Activitățile anti-imigrație de pe rețelele de socializare s-au grăbit să desemneze suspectul înjunghiat ca un străin, iar multe grupuri de chat online au trimis apoi oamenii spre locul crimei, a raportat Politico .

Ca răspuns la revolte, Varadkar a cerut modernizarea legilor privind incitarea la ură.

„Vom adopta noi legi în săptămânile următoare pentru a permite poliției să folosească mai bine probele imaginile de pe camerele de supraveghere pe care le-au colectat ieri”, a spus Varadkar. „Ne vom moderniza legile împotriva instigării la ură și la ură în general”.

El a adăugat că legislația irlandeză privind incitarea la ură „nu este la zi pentru era rețelelor sociale”.

"Nu doar platformele au o responsabilitate aici și o au, ci și indivizii care postează mesaje și imagini online care stârnesc ura și violența. Trebuie să putem folosi legile pentru a îi urmări individual", a spus el. .

De atunci, Elon Musk a analizat comentariile lui Varadkar, spunând într-o postare pe X, cunoscută anterior ca Twitter, că premierul „urăște poporul irlandez ”.

„Actualul guvern irlandez îi pasă în mod clar de laudele din partea mass-mediei woke decât de poporul lor”, a adăugat Musk într-o altă postare .

„În mod ironic, Elon Musk are o platformă care facilitează oamenii să răspândească ură și dezinformări despre Irlanda”, a răspuns Kevin Doyle, un jurnalist irlandez, la unul dintre comentariile lui Musk despre Varadkar.

Alte stiri din Externe

Ultima oră