Primarul Chişinăului, arestat la domiciliu pentru corupţie

26 Mai 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Primarul Chişinăului, arestat la domiciliu pentru corupţie

Primarul general al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a fost plasat, vineri, în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile. Decizia a fost luată de magistrații de la Judecătoria Buiucani. Informația a fost confirmată și de către liderul PL, Mihai Ghimpu, relatează unimedia.md.

Miercuri, după percheziţii la Primărie şi mai multe ore de audieri, Dorin Chirtoacă a fost reţinut pentru 72 de ore, fiind acuzat de trafic de influenţă într-un dosar privind parcările cu plată din Chişinău.

Edilul Chişinăului i-ar fi dat indicaţii viceprimarului oraşului, care era preşedinte al Comisiei de selectare a companiilor, ce urmau să implementeze proiectul parcărilor în municipiul Chişinău, să semneze contractul cu o anumită firmă, fără avizul Consiliului municipal.

Recent, şapte persoane au fost reţinute în dosarul parcărilor cu plată. Este vorba despre viceprimarul municipiului Chişinău, şeful Direcţiei transport urban şi căi de comunicaţie, un fost consilier municipal, administratorii a trei companii de parking, dar şi un om de afaceri, suspectat că ar fi gestionat din umbră mai multe companii participante la licitaţie, inclusiv cea câştigătoare. În prezent, o parte dintre învinuiţi se află în arest la domiciliu, iar alţii în izolatorul Centrului Naţional Anticorupţie

Alte stiri din Externe

Ultima oră