Prim-ministrul Finlandei își cere scuze pentru o fotografe topless

24 Aug 2022
Prim-ministrul Finlandei își cere scuze pentru o fotografe topless

O alta imagine „nepotrivită” a făcut-o la reședința oficială a Sannei Marin, scrie AFP citat de Le Matin

Prim-ministrul finlandez Sanna Marin și-a cerut scuze marți pentru o fotografie controversată făcută la reședința ei, la mai puțin de o săptămână după ce un videoclip în care arata petrecerea a stârnit un aval de critici.

Fotografia publicată de mass-media finlandeză arată două femei sărutându-se, scoțând-și sânii și acoperându-și pieptul cu semnul „Finlanda”.

Doamna Marin, în vârstă de 36 de ani, a confirmat marți că fotografia a fost făcută la reședința ei oficială din Kesaranta, după ce a participat la un festival de muzică care a avut loc în perioada 8-10 iulie.

„Cred că fotografia este nepotrivită, îmi cer scuze. Această fotografie nu ar fi trebuit făcută”, a spus Marin reporterilor din Helsinki. Premierul a explicat că, la acea oră, în reședința ei se aflau „prieteni” pentru a „petrece seara” și „a merge la saună”.

Fotografia a fost postată pentru prima dată pe un cont TikTok de un influencer și fostă concurentă la concursul Miss Finlanda, care apare în fotografie.

Într-un editorial de marți, cel mai mare ziar din Finlanda, Helsingin Sanomat, a spus că doamna Marin pare să „nu vadă controlul unei situații în care diferite materiale pot fi deținute de diferite partide”.

Doamna a făcut titluri săptămâna trecută, când premierul a aparut într-un videoclip care a prezentat-o ​​​​​​dansând  și petrecând cu prietenii și celebritățile.

Unii au interpretat comentariile auzite în videoclip ca referindu-se la droguri, acestea facând obiectul unei dezbateri aprinse pe rețelele de socializare ceea ce a determinat-o pe prim-ministru să facă vineri un test antidrog pentru a „risipi orice suspiciune”. Testul a fost negativ, a declarat luni biroul lui Marin.

"Nici o problemă"

„Testul de droguri al premierului Sanna Marin din 19 august 2022 nu a relevat prezența drogurilor”, a spus biroul lui Marin într-un comunicat, adăugând că au fost aprobate de un medic.

Modul ei de a dansa a fost judecat de unii ca fiind nepotrivit unui prim-ministru, în timp ce alții i-au apărat dreptul de a se distra cu prietenii într-un cadru privat.

Până acum, doamna Marin s-a bucurat de sprijinul partidului său, Partidul Social Democrat (SPD). Antti Lindtman, liderul grupului SDP din parlament, a declarat în cadrul unei conferințe că premierul are sprijinul grupului său. „Nu văd o mare problemă cu ea să danseze cu prietenii la un eveniment privat”, a spus el.

Doamna Marin, cel mai tânăr șef de guvern din lume când a preluat postul în 2019, a fost deja critică pentru petrecerile de la reședința ei oficială. În 2021, Marin a fost critică pentru că a dansat până în zori în timp ce era caz de contact pentru Covid-19.

Alte stiri din Externe

Ultima oră