Prigojin rupe tăcerea: „Marșul nostru a avut ca scop lupta împotriva trădătorilor”

04 Iul 2023
Prigojin rupe tăcerea: „Marșul nostru a avut ca scop lupta împotriva trădătorilor”

Șeful grupului Wagner a publicat luni un mesaj audio în care spune că Wagner „a reușit în mare măsură”. Evgheni Prigojin justifică răzvrătirea oamenilor săi, care avea drept scop lupta împotriva „trădătorilor”, scrie TF1Info

"Astăzi, mai mult ca niciodată, avem nevoie de sprijinul dvs. Vă mulțumim pentru asta ", asigură șeful miliției Wagner într-un mesaj audio publicat pe un cont Telegram.

Apoi a revenit la evenimentele care au zguduit Kremlinul în urmă cu zece zile : „Vreau să înțelegeți că „Marșul Justiției” a avut ca scop lupta împotriva trădătorilor și mobilizarea societății noastre. Și cred că suntem acolo în mare măsură realizate. În viitorul apropiat, sunt sigur că veți vedea următoarele victorii pe front. Mulțumesc băieți!"

Viitorul incert al lui Prigojin

Mesajul lui Evgheni Prigojin a fost transmis pe canalul Grey Zone (zona gri), care se definește ca o „comunitate de mercenari”, apropiată grupului Wagner. Săptămâna trecută, Evgheni Prigojin a asigurat că revolta sa nu a avut scopul de a răsturna puterea, ci de a salva Wagner de la dezmembrarea de către statul major rus, pe care îl acuză de incompetență în conflictul din Ucraina.

Revolta oamenilor săi a zdruncinat puterea rusă, în plin conflict din Ucraina. Timp de câteva ore, luptătorii Wagner au ocupat un cartier general al armatei ruse la Rostov (sud-vest) și au avansat câteva sute de kilometri spre Moscova. 

Revolta s-a încheiat cu un acord care prevedea plecarea liderului în Belarus. Nu au fost anunțate sancțiuni împotriva revoltaților, dar viitorul afacerilor lui Prigojin pare acum incert. Site-urile de știri apropiate grupului său au fost, de exemplu, blocate în Rusia.

Alte stiri din Externe

Ultima oră