Presupusa iubită a lui Putin numește mass-media rusă „armă importantă de război la fel ca un Kalașnikov”

08 Feb 2023
Presupusa iubită a lui Putin numește mass-media rusă „armă importantă de război la fel ca un Kalașnikov”

Într-un discurs recent, Alina Kabaeva, presupusă parteneră a lui Vladimir Putin, a spus că presa de stat rusă a jucat un rol crucial în „operațiunea specială din Ucraina”: „este o armă de război, la fel de importantă ca un Kalașnikov”, scrie Newsweek

Alina Kabaeva, în vârstă de 39 de ani, prezidează consiliul de administrație al National Media Group din 2014. Înființată în 2008, NMG se descrie drept cel mai mare conglomeratde media privat din Rusia și gestionează conținutul pe diverse platforme.

Comentariile ei au fost făcute la un eveniment aniversar al NMG.

„Oamenii noștri au nevoie de acest succes, deoarece informațiile funcționează astăzi în condițiile în care trăim și luptăm pentru țara noastră este ca o armă de război”, a spus Kabaeva participanților, conform unei traduceri dintr- un videoclip care circulă online. „Este la fel de important ca pușca de asalt Kalashnikov. Și corespondenții de război știu asta. Să muncim”.

Anton Gerashchenko, consilier al ministrului ucrainean al afacerilor interne, a fost printre cei care au postat videoclipul pe Twitter. El s-a referit la ea drept „pretinsa iubită al lui Putin”.

Înainte de a fi cunoscută pe piața mass-media din Rusia, Kabaeva a fost gimnastă și politician.

După ce s-a mutat la Moscova în adolescență, a devenit una dintre cele mai decorate gimnaste ritmice ale Rusiei din istorie, câștigând două medalii olimpice, 14 medalii la Campionatul Mondial și 21 medalii la Campionatul European.

În 1998, în Portugalia, a câștigat Campionatul European la 15 ani. S-a retras din acest sport în 2004 când ea și coechipiera Irina Tchachina au fost găsite vinovate de folosirea substanței interzise furosemid. Li sa interzis să participe la orice competiție între august 2001 și august 2002.

După ce a părăsit definitiv sportul, Kabaeva a fost membru al Dumei sau parlamentului rus din 2007 până în 2014, ca parte a partidului Rusia Unită a lui Putin.

Munca ei în parlament a inclus susținerea unei legi care să împiedice mulți orfani ruși să poată fi adoptați în străinătate, a raportat NPR.

Se crede că Kabaeva l-a cunoscut pe Putin la mijlocul anilor 2000. În 2008, Putin a divorțat de soția sa, Lyudmila Shkrebneva, după aproximativ 25 de ani de căsnicie. Au două fete împreună. Divorțul nu a fost recunoscut de Kremlin până în 2013.

În perioada divorțului au circulat zvonuri că Putin și Kabaeva s-ar fi logodit în secret. 

La câteva zile după invazia Ucrainei de către Rusia din 24 februarie 2022, publicatia PageSix a ziarului New York Post a raportat că Alina Kabaeva și cei patru copii presupuși ai cuplului - două fiice și doi fii - s-ar fi ascuns într-o cabană elvețiană.

Revista People a scris că Kabaeva a făcut o apariție publică în aprilie anul trecut la o expoziție de gimnastică la Moscova. Ea ar fi rostit observații în sprijinul invaziei ruse.

Pe 2 august 2022, Trezoreria SUA a sancționat-o pe Kabaeva la fel ca pe multe alte „elite” ruse. Ea a fost sancționată anterior de Uniunea Europeană și Marea Britanie.

Înregistrările financiare și documentele fiscale descoperite de The Washington Post în 2021 au pretins, de asemenea, că Putin are un copil cu o altă amantă pe nume Svetlana Krivonogikh.

Alte stiri din Externe

Ultima oră