„Prea multe victime civile” în Gaza: îi transmite Macron lui Netanyahu

20 Noi 2023
„Prea multe victime civile” în Gaza: îi transmite Macron lui Netanyahu

Franța va trimite o nouă rundă de ajutor umanitar în Gaza și este pregătită să primească copiii răniți în spitalele franceze, a anunțat duminică Emmanuel Macron, care l-a interogat pe premierul israelian Benjamin Netanyahu cu privire la „prea multe pierderi de civili” pe teritoriul palestinian, scrie Le Figaro .

Zece tone de marfă medicală trimise cu avionul, port-helicopterul Dixmude pe cale să plece spre Egipt și unități spitalicești mobilizate chiar și în Franța: șeful statului francez a făcut numeroase anunțuri într-un mesaj postat pe X.

Confruntat cu „urgența pentru populația din Gaza”, el a promis că „copiii răniți sau bolnavi (...) care au nevoie de îngrijiri urgente” ar putea fi „tratați în Franța”, dacă acest lucru este „util și necesar”.

 Se fac aranjamente pentru a primi până la 50 de pacienți în spitalele noastre.”

Emmanuel Macron și-a mărit numărul de interviuri în ultimele zile. El a discutat acest subiect și cu președintele Autorității Palestiniene Mahmoud Abbas, cu care a „condamnat” această violență, a declarat președinția franceză

Macron l-a îndeamnat pe Mahmoud Abbas să condamne atacul Hamas din 7 octombrie

În conversația lor, Macron condamnă violența împotriva civililor palestinieni din Cisiordania, spune președinția franceză, scrie Times Of Israel.

Macron îi mai spune lui Abbas despre „necesitatea ca Autoritatea Palestiniană și toate țările din regiune să condamne fără echivoc și cu cea mai mare fermitate atacul terorist comis de Hamas în Israel pe 7 octombrie”.

Netanyahu a subliniat în mod repetat refuzul lui Abbas de a condamna atacul drept motivul pentru care AP nu i se poate încredința să conducă Fâșia Gaza după război.

Președinția franceză spune că Macron i-a spus lui Netanyahu că sunt „prea multe pierderi de civili” în Gaza.

Macron, a cărui țară este un aliat ferm al Israelului, i-a amintit lui Netanyahu de „necesitatea absolută de a distinge teroriștii de populație” și „importanța realizării unui armistițiu umanitar imediat care să conducă la o încetare a focului”.

Liderul francez îi spune, de asemenea, lui Netanyahu „marea sa îngrijorare față de escaladarea violenței împotriva civililor palestinieni” în Cisiordania și a cerut calm.

Alte stiri din Externe

Ultima oră