Povestea americanului care și-a lăsat jobul de 200.000 de dolari și s-a mutat în România. A transformat frumusețile țării noastre în clipuri virale

03 Feb 2023
Povestea americanului care și-a lăsat jobul de 200.000 de dolari și s-a mutat în România. A transformat frumusețile țării noastre în clipuri virale

Un american care a venit ca turist în România, iar ulterior n-a mai vrut să plece din țara noastră, face senzație cu clipurile sale pe care le postează pe TikTok și în care le arată și altor vestici cum este cu adevărat traiul într-o țară ex-comunistă din Estul Europei.

În unul dintre cel mai recente clipuri, el explică cum a ajuns în România și face, ironic, un "apel" ca să fie salvat din această țară  "ex-comunistă". Totul în timp ce filmează în interiorul unui centru de relaxare, wellness și entertainment cu ape termale, unul dintre cele mai mari din Europa.

"În noiembrie 2020, în plină perioadă de apogeu a cuvântului cu "c" (coronavirus, n.r.), am ajuns din greșeală în România pentru o întâlnire pe Tinder. Am trecut granița cu trenul, de la Budapesta, Ungaria, la Timișoara, România. Doi (x2) ani și jumătate mai târziu, sunt încă blocat aici. Și partea cea mai rea este că cel mai mare Spa din toată Europa se află la doar 20 de minute de casa mea din București (doar pentru 12€). Și știți și partea cea mai rea: oamenii sunt drăguți aici. Și știi ce e și mai rău: încep să mă imaginez locuind aici pentru totdeauna... O afacere atât de proastă aceste țări ex-comuniste", explică americanul în descrierea clipului.

@oopsimovedagain 1️⃣learnt from living in Romania that I don’t need that much money to know my worth. 2️⃣I cut the people who were with me just for the money ????. 3️⃣I stopped buying physical stuff, and started collecting memories. 4️⃣And finally, in Romania ????????, I learnt to live every day as if it was the best day of my life. For example, today, I’m thankful to have a roof over my head, I’ve a heating ????, and food in my fridge ????????. Because there are millions who don’t #romania #engineer #freedom #gratitude #winter #oopsimovedagain ♬ Mia & Sebastian’s Theme - Justin Hurwitz

 

Bărbatul postează pe canalul său imagini din diferite orașe din România. Dacă uneori este uimit de ce găsește în camerele închiriate prin Airbnb, alteori se declară de-a dreptul șocat de mașinile scumpe care se pot întâlni pe străzile din România.

Unul din cele mai des întâlnite motive de uimire este modul în care sunt lăsate cablurile să atârne de stâlpi pe străzile din București. Americanul are mai mute clipuri pe această temă. El se declară plăcut impresionat de stilul de viață din România, mai ales de prețuri și peisaje. 

Bărbatul spune că a renunțat un loc de muncă din SUA unde câștiga 200.000 de dolari, iar acum e recunoscător pentru că trăiește în România. Textul este însoțit de imagini feerice din Brașov.  

"1. Am învățat de la traiul în România că nu am nevoie de atât de mulți bani pentru a-mi cunoaște valoarea. 2. Am tăiat oamenii care erau cu mine doar pentru bani. 3. Am încetat să mai cumpăr lucruri fizice și am început să colecționez amintiri. 4. În sfârșit, în România am învățat să trăiesc fiecare zi ca și cum ar fi cea mai frumoasă zi din viața mea. De exemplu, astăzi, sunt recunoscător că am un acoperiș deasupra capului, am încălzire și mâncare în frigider. Pentru că sunt milioane de oameni care nu au

Alte stiri din Externe

Ultima oră