Portugalia raportează peste 1.000 de decese cauzate de căldură

20 Iul 2022
Portugalia raportează peste 1.000 de decese cauzate de căldură

 Portugalia a raportat peste 1.000 de morți din cauza valului de căldură actual, șeful sănătății avertizând marți că țara trebuie să se pregătească pentru a face față efectelor schimbărilor climatice pe măsură ce temperaturile continuă să crească, scrie Reuters

„Portugalia... se numără printre una dintre zonele globului care ar putea fi (mai) afectate de căldură extremă”, a declarat pentru Reuters Graça Freitas, șeful autorității de sănătate DGS. „Trebuie să fim din ce în ce mai pregătiți pentru perioadele cu temperaturi ridicate”.

Temperaturile în Portugalia afectată de secetă au depășit 40 de grade Celsius (104 Fahrenheit) săptămâna trecută. Deși au scăzut în ultimele zile, Freitas a spus că au rămas peste nivelurile normale pentru această perioadă a anului.

DGS a raportat anterior 238 de decese în exces din cauza valului de căldură din 7 până în 13 iulie, dar Freitas a spus că numărul deceselor a crescut acum la 1.063 pentru perioada până la 18 iulie.

El a spus că numărul deceselor în viitor va depinde, printre altele, de măsurile preventive pe care oamenii le adoptă pentru a se proteja, de modul în care casele de îngrijire se îndreaptă către rezidenți și de adaptarea infrastructurilor.

„Odată cu schimbările climatice, este de așteptat ca această creștere a mortalității să se intensifice și, prin urmare, trebuie să luăm măsuri la nivel de sănătate publică pentru a minimiza impactul”, a spus Antunes.

Alte stiri din Externe

Ultima oră