Polonia plănuiește să trimită până la 10.000 de soldați la granița cu Belarus "pentru a speria agresorul"

10 Aug 2023
Polonia plănuiește să trimită până la 10.000 de soldați la granița cu Belarus "pentru a speria agresorul"

Polonia intenționează să mute până la 10.000 de soldați suplimentari la granița cu Belarus pentru a sprijini poliția de frontieră, a declarat joi ministrul Apărării Mariusz Blaszczak citat de Reuters

„Aproximativ 10.000 de militari vor fi la graniță, dintre care 4.000 vor sprijini direct Grănicerii și 6.000 vor fi în rezervă”, a spus ministrul într-un interviu pentru radioul public.

„Apropiem armata de granița cu Belarus pentru a speria agresorul, astfel încât acesta să nu îndrăznească să ne atace”, a spus Blaszczak.

Ministrul adjunct de interne Maciej Wasik a declarat miercuri că Polonia va trimite 2.000 de militari suplimentari la frontiera sa cu Belarus .

Polonia s-a îngrijorat din ce în ce mai mult cu privire la zona de frontieră de când sute de mercenari Wagner au ajuns luna trecută în Belarus, la invitația președintelui Alexander Lukașenko.

Belarus își continuă exercițiile militare în apropierea graniței în această săptămână, iar președintele Alexander Lukașenko a spus de mai multe ori că îi reține pe luptătorii Wagner care vor să atace Polonia.

Polonia a înregistrat, de asemenea, o creștere a numărului de migranți, în principal din Orientul Mijlociu și Africa, care încearcă să treacă granița în ultimele luni.

Șeful Grănicerii, Tomasz Praga, a declarat la începutul acestei săptămâni că 19.000 de persoane au încercat să treacă ilegal granița polono-belarusă anul acesta, față de 16.000 anul trecut .

Alte stiri din Externe

Ultima oră