11 polițiști au fost împușcați, dintre care cinci mortal, într-o ambuscadă, în Dallas, Texas (VIDEO)

08 Iul 2016 | scris de Cristi Ionescu
11 polițiști au fost împușcați, dintre care cinci mortal, într-o ambuscadă, în Dallas, Texas (VIDEO)

UPDATE: Mai multe televiziuni locale din Dallas anunță că suspectul baricadat în garaj și angajat încă în schimburi de focuri cu poliția s-ar fi sinucis, însă informația nu a fost confirmată de autorități.

11 polițiști au fost împușcați, dintre care cinci mortal, într-o ambuscadă, la o manifestație care condamna agresiunea forțelor de ordine americane. Mai multe persoane s-au instalat pe clădirile din imediata apropiere a bulevardului unde se desfășura manifestația și au început să tragă asupra polițiștilor care vegheau la desfășurarea protestului, folosind arme de mare putere și precizie.

Șeful poliției din Dallas, David Brown, a declarat că cei trei suspecți aflați în custodia poliției - doi bărbați și o femeie - nu cooperează cu autoritățile, iar un al patrulea suspect se află într-o parcare subterană și este implicat într-un schimb de focuri cu polițiștii, transmite CNN. Șeful poliției a indicat într-un comunicat că doi lunetiști au tras asupra a 10 polițiști de pe o poziție la înălțime în timpul unei manifestații.

Poliția negociază de 45 de minute cu unul dintre suspecți, într-un garaj din centrul orașului. Acesta le-a spus negociatorilor poliției că sunt amplasate bombe în întreg centrul orașului Dallas, că sfârșitul este aproape și că mai mulți ofițeri vor avea de suferit.