Poliția poloneză investighează apariția unui afiș pro-Putin la protestul fermierilor

21 Feb 2024
Poliția poloneză investighează apariția unui afiș pro-Putin la protestul fermierilor

Oamenii legii polonezi au anunțat miercuri că au deschis o investigație asupra unei pancarte prin care se cere președintelui rus Vladimir Putin să restabilească „ordinea” în Ucraina, care a fost afișat în timpul unei demonstrații a fermierilor, scrie Le Monde 

Fermierii polonezi desfășoară în prezent acțiuni de protest împotriva sosirii „necontrolate” , potrivit acestora, a produselor agroalimentare ucrainene pe pământul lor, considerând-o o concurență neloială, deoarece acestea din urmă nu sunt supuse unor reglementări europene grele.

Într-un incident de marți, fermierii din Gorzyczki, sudul Poloniei, au desfășurat un afiș pe un tractor pe care scria „Putin, restabiliți ordinea în Ucraina, la Bruxelles și în guvernul nostru” , lângă steagul Uniunii Sovietice. Ancheta a fost deschisă pentru promovarea unui regim fascist sau totalitar și pentru incitare la ură, infracțiune pedepsită în Polonia cu trei ani de închisoare.

Într-o declarație, Ministerul polonez de Externe consideră „că aceasta este o încercare de a prelua controlul mișcării de protest agricol de către grupuri extremiste și iresponsabile, poate influențate de agenți ruși” .

Alte stiri din Externe

Ultima oră