Poliția din Scoția numește pedofilii drept „oameni atrași de minori” conformându-se unui proiect UE

31 Dec 2022
Poliția din Scoția numește pedofilii drept „oameni atrași de minori” conformându-se unui proiect UE

Termenul – descris ca „profund deranjant” – a fost inclus în raportul de sfârșit de an al șefului poliției din Scoția, ca parte a unui proiect UE de combatere a abuzului și exploatării copiilor, scrie ScottishDailyExpress.

Raportul anual de sfârșit de an al șefului poliției din Scoția Iain Livingstone se referă la pedofili ca fiind persoane atrase de minori (MAP). Acest lucru vine pe fondul preocupărilor mai ample ale militanților cu privire la ceea ce ei văd ca încercări de a considera pedofilia drept o preferință sexuală inofensivă.

Un purtător de cuvânt al poliției a subliniat că MAP (persoane atrase de minori ) nu este un termen pe care îl folosesc în mod obișnuit pentru a descrie abuzatorii de copii și a spus că utilizarea acestuia în raport trebuie înțeleasă în context.

El a explicat că referirea la MAP-uri se referă la angajamentul forței cu Proiectul Orizont Europa al Uniunii Europene – Prevenirea exploatării sexuale a copiilor.

„Agenda principală a proiectului este de a dezvolta înțelegerea și abordarea pentru a evita victimizarea copiilor prin implicarea persoanelor atrase de minori (MAP) și oferindu-le sprijinul, tratamentul și îndrumările necesare pentru a ajuta la prevenirea activităților criminale”, spune raportul

„Poliția Scoția nu folosește termenul Persoană atrasă de minor. Referința din Evaluarea performanței poliției din 2021/22 a șefului poliției a fost în contextul angajamentului Poliției Scoției cu consorțiul UE Horizon Project pentru a aborda exploatarea și abuzul sexual asupra copiilor, a declarat un purtător de cuvânt al poliției.

Termenul MAP este controversat, deoarece abuzatorii de copii încearcă să scape de stigmatizarea pedofiliei și mențin că ar trebui să fie priviți ca un grup de nișă alături de comunitatea LGBT.

Acțiunea de propagandă  MAP a fost comparată cu campania Schimb de informații pedofili (PIE) din anii 1970 și 80, care a sprijinit mișcarea de eliberare a homosexualilor pentru a promova politici pro-abuzul asupra copiilor, cum ar fi scăderea vârstei de consimțământ la doar patru ani.

Poliția din Scoția a fost deja criticată în ultimul an pentru că a spus că ar înregistra violurile de către infractorii cu un penis ca fiind comise de o femeie, dacă atacatorul „se identifică ca femeie”. Participanții au spus că acest lucru ar deforma statisticile despre viol și ar amenința siguranța femeilor, subestimarea amenințării violenței masculine,  pe fondul temerilor că controversatul proiect de lege privind reforma recunoașterii genului (Scoția) - care a fost adoptat cu două zile înainte de Crăciun - ar compromite siguranța spațiilor destinate exclusiv femeilor, cum ar fi vestiare și toalete.

Autorea JK Rowling a fost printre cei care au ironizat poliția scoțiană, sugerând că mișcarea a fost „orwelliană”, cu referire la romanul totalitar al lui George Orwell 1984: „Războiul este pace. Libertatea este sclavie. Ignoranța este forța. Individul cu penis care te-a violat este o femeie."

Alte stiri din Externe

Ultima oră