Poliția din Italia a descoperit buncărul secret al ”nașului” Matteo Messina Denaro (video)

19 Ian 2023
Poliția din Italia a descoperit buncărul secret al ”nașului” Matteo Messina Denaro (video)

Poliția militară italiană a găsit un posibil buncăr secret suspectat de a fi folosit de Matteo Messina Denaro, „ultimul naș” al mafiei siciliene care a fost arestat luni după 30 de ani de fugă. Intrarea în buncăr a fost ascunsă într-un dulap plin de haine într-o casă din Campobello di Mazara, un orășel din Sicilia unde a fost descoperit marți apartamentul în care locuia Denaro, în vârstă de 60 de ani, anunță The Guardian.

Anchetatorii au spus că au găsit smaralde, diamante și alte pietre prețioase, dar căutau și documente despre care se crede că se află în posesia lui Denaro, în special o „arhivă secretă” a „șefului șefilor” mafiei siciliene, Totò Riina, care a murit în 2017, care, potrivit unor informatori mafioți, a fost furat de Denaro și ar conține secretele ultimilor 40 de ani de crime mafiote.

Procurorii cred că Denaro deține cheia unora dintre cele mai odioase crime comise de mafia siciliană, inclusiv atacurile cu bombă din 1992 care i-au ucis pe magistrații anti-mafiei Giovanni Falcone și Paolo Borsellino și uciderea în 1996 a lui Giuseppe Di Matteo, fiului de 12 ani al unui mafiot devenit martor de stat, care a fost sugrumat și dizolvat în acid. Denaro a fost în 2002 condamnat în lipsă la închisoare pe viață pentru că a ucis personal sau a ordonat uciderea a zeci de persoane.

Poreclit Diabolik sau U Siccu (cel slab), Denaro s-a născut în Castelvetrano, Sicilia, în 1962. Tatăl său a fost un puternic șef Cosa Nostra și Denaro a prosperat în afacerea familiei, construind un imperiu ilicit de miliarde de euro în depozitarea deșeurilor, sectorul energiei eoliene și al comerțului cu amănuntul.

Pentru a se proteja, șefii mafiei din Italia sunt cunoscuți pentru că își construiesc tuneluri de evadare sub casele lor, buncăre sofisticate în munți la care se poate ajunge doar pe jos și ascunzătoare în pădure atunci când sunt nevoiți să fugă.

Funcția și dimensiunea structurii din Campobello di Mazara nu sunt încă pe deplin cunoscute. Denaro a fost arestat luni la o clinică medicală din Palermo, unde urma un tratament pentru o tumoră.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră