Patriarhul Moscovei: rușii și ucrainenii trebuie să arate „iubire reciprocă” de Crăciun

05 Ian 2023
Patriarhul Moscovei: rușii și ucrainenii trebuie să arate „iubire reciprocă” de Crăciun

În mesajul său pentru Crăciunul Ortodox, care se sărbătorește pe 7 ianuarie, Patriarhul Moscovei Kirill i-a invitat pe credincioșii din Rusia și Ucraina „să-și confirme loialitatea față de vocația creștină și să manifeste dragoste reciprocă”, scrie La Repubblica. 

„Înclinându-ne în fața smeritei măreții a miracolului Întrupării și slăvindu-L pe Mântuitorul venit pe lume, nu putem să nu ne îngrijorăm de continuele evenimente militare care umbresc sărbătorirea sfântului Crăciun, pentru că, după cum notează apostolul, dacă un membru suferă, toți membrii suferă împreună cu el", se arată în mesajul difuzat pe site-urile oficiale ale Patriarhiei.

„În aceste încercări care s-au abătut asupra popoarelor din Rusia istorică, este deosebit de important să ne confirmăm loialitatea față de vocația creștină și să arătăm dragoste reciprocă”, continuă el. „Uneori ni se pare că binele este fragil și lipsit de apărare și că nu depinde de eforturile noastre, dar nu este așa. Există un principiu spiritual imuabil: iubirea se înmulțește atunci când ne dăruim celorlalți, când ne dăm timpul aproapelui, îl ajutăm cu mijloace materiale, sau pur și simplu îi acordăm atenția”. 

„Astfel, nu doar transformăm lumea din jurul nostru, ci și dobândim ceva foarte prețios în interiorul nostru. În această lege spirituală simplă, dar eficientă, stă secretul adevăratei păci și adevăratei fericiri, spre care se străduiește fiecare om”, a spus patriarhul Moscovei.

Apelul a fost acceptat de președintele Vladimir Putin, care a ordonat armatei să introducă un armistițiu de 36 de ore pe toată linia frontului în Ucraina de mâine la prânz.

Alte stiri din Externe

Ultima oră