Papa Francisc cere rugăciuni pentru fostul papă Benedict al XVI-lea, grav bolnav

28 Dec 2022
Papa Francisc cere rugăciuni pentru fostul papă Benedict al XVI-lea, grav bolnav

Papa Francisc a anunțat miercuri că predecesorul său, în vârstă de 95 de ani, este „grav bolnav” și că se roagă pentru cel a cărui demisie în 2013 din motive de sănătate a luat lumea prin surprindere, scrie BFMTV

Vaticanul a confirmat miercuri starea de sănătate înrăutățită a fostului Papă Benedict al XVI-lea , în vârstă de 95 de ani, precizând că teologul german a rămas sub supraveghere medicală și a primit vizita succesorului său Francisc.

"Pot să confirm că în ultimele ore s-a produs o agravare din cauza vârstei sale înaintate. Situația rămâne sub control pentru moment, monitorizată constant de medici", a anunțat într-un comunicat directorul serviciului de presă al Sfântul Scaun, Matteo Bruni.

„La sfârșitul audienței generale, Papa Francisc a mers la mănăstirea Mater Ecclesiae pentru a-l vizita pe Benedict al XVI-lea”, a declarat Matteo Bruni, directorul serviciului de presă al Vaticanului, într-un comunicat de presă.

Cu câteva clipe mai devreme, Papa Francisc anunțase că predecesorul său este „grav bolnav” și că se roagă pentru cel a cărui demisie în 2013 din motive de sănătate a luat lumea prin surprindere.

Papa emerit german Joseph Ratzinger a demisionat în 2013 din cauza sănătății precare și de atunci a trăit o retragere liniștită la această mănăstire din inima Grădinilor Vaticanului. După opt ani de pontificat marcat de crize multiple, acest genial teolog a fost depășit la începutul lui 2022 de scandalul pedofiliei din Biserică.

Alte stiri din Externe

Ultima oră