Orbán: "Sunt profund șocat de atacul asupra prietenului meu Robert Fico"; Premierul slovac este între viață și moarte după ce a fost împușcat

15 Mai 2024
Orbán: "Sunt profund șocat de atacul asupra prietenului meu Robert Fico"; Premierul slovac este între viață și moarte după ce a fost împușcat

Premierul ungar Viktor Orbán este șocat de atacul de miercuri asupra premierului slovac Robert Fico, scrie Le Figaro.  Robert Fico a fost împușcat de patru ori după o întâlnire a guvernului slovac. În prezent se află între viață și moarte.

"Am fost profund șocat de atacul atroce asupra prietenului meu, prim-ministrul Robert Fico. Ne rugăm pentru sănătatea lui și pentru însănătoșire rapidă! Dumnezeu să-l binecuvânteze și țara!" a scris premierul ungar.

Liderii instituțiilor Uniunii Europene au condamnat miercuri atacul asupra premierului slovac. Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a denunțat un „atac disprețuitor” . „Asemenea acte de violență nu au loc în societatea noastră și subminează democrația, cel mai prețios bine al nostru comun. Gândurile mele sunt la premierul Fico și familia sa ”, a scris oficialul german pe X. „Nimic nu poate justifica niciodată violența sau astfel de atacuri ”, a mai subliniat președintele Consiliului European Charles Michel.

Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, a mai spus că a fost „șocată de atacul oribil” asupra liderului. „În numele Parlamentului European, condamn acest act de violență ”, a adăugat oficialul maltez.

Fico a fost împușcat în Handlova miercuri, după ședința guvernului. La fața locului au fost trase mai multe focuri, atacatorul a fost reținut.

Alte stiri din Externe

Ultima oră