Viktor Orban: Liderii Occidentului suferă de febra războiului, vor să trimită avioane și soldați în Ucraina

11 Mar 2023
Viktor Orban: Liderii Occidentului suferă de febra războiului, vor să trimită avioane și soldați în Ucraina

Lumea nu a fost niciodată atât de aproape de un război local care să devină un război mondial. Țările occidentale sunt aproape de a discuta serios despre posibilitatea de a trimite trupe aliate în Ucraina, a declarat premierul ungar Viktor Orban la radioul Kossuth.

Prim-ministrul Ungariei Viktor Orbán a spus că ar trebui să ne gândim la faptul că acum un an încă speram că acest conflict armat nu va escalada într-un război, că puține țări se vor implica și că se va termina repede. S-a întâmplat exact opusul, a adăugat el. Potrivit estimărilor, numărul victimelor de ambele părți este de peste o sută de mii, iar în fiecare zi apar mase ale celor mai grave tragedii umane. În loc ca opinia publică internațională să fie de partea păcii, este vizibilă un fel de dihotomie. Occidentul este în favoarea războiului, în timp ce alții sunt în favoarea încetării focului – a repetat premierul.

„Lumea nu a fost niciodată atât de aproape de un război local care să devină un război mondial”

Viktor Orbán a subliniat că liderii Occidentului arde de febră războiului și susțin discursuri motivaționale care pledează pentru câștigarea războiului. Acum este un subiect binecunoscut faptul că vor să trimită în țară avioane de luptă și soldați din țările aliate.

Lumea nu a fost niciodată atât de aproape de un război local care să devină un război mondial, a spus premierul

Ungaria este singurul stat pro-pace alături de Vatican

Alături de Vatican, Ungaria este singurul stat pro-pace din Occident, a spus premierul. Toată lumea este pro-război, dar interesele țărilor individuale sunt diferite, a adăugat el. Aici sunt multe speculații de afaceri și profitând de oportunitățile care decurg din situația postbelică. Nu trebuie crezuți cei care susțin că astfel de aspecte nu le influențează deciziile. 

Viktor Orbán nu a numit anumite țări în funcție de interese.

Viktor Orbán: Atâta timp cât stânga și mass-media legate de ei sunt finanțate din străinătate, vor fi pro-război

Viktor Orbán a vorbit și despre necesitatea tehnologiilor moderne pentru apărare. În timp ce susținem pacea, nu putem uita dezvoltarea capacităților de apărare. Pacea necesită putere, a adăugat el. Este important ca Ungaria să fie puternică din punct de vedere militar și pro-pace în același timp. Premierul vede că stânga este pro-război, în timp ce cei din partea națională sunt pro-pace. Din fericire, cei din urmă sunt într-o majoritate convingătoare – a spus premierul.

Atâta timp cât stânga și mass-media asociate acestora sunt finanțate din străinătate, vor fi pro-război.

„A vorbi despre asta în public nu ar fi corect”

Restructurarea relațiilor de putere ale Europei este o problemă interesantă, trebuie să ne gândim la asta - a spus Viktor Orbán. În același timp, transformarea întregului sistem de putere european nu poate fi prevăzută decât dacă anticipăm și rezultatul războiului, iar de atunci expunem țara la cele mai grave atacuri - a punctat premierul.

A vorbi despre asta în public nu ar fi corect.

"Ca politician responsabil, nu pot specula cu privire la posibilul rezultat al războiului. Sunt cei care ar schimba echilibrul tradițional de putere în Europa", a spus premierul. În timpul războiului ucrainean, este important ca ucrainenii să poată lupta atâta timp cât vor vrea cei din SUA. Americanii sunt direct implicați în politica europeană din cauza războiului.

Măsuri împotriva inflației

În ceea ce privește inflația, Viktor Orbán a spus că până la 31 decembrie, deteriorarea monetară va fi de o singură cifră. 

Viktor Orbán a spus că dacă sancțiunile ar fi ridicate mâine, inflația s-ar înjumătăți și va reveni la un interval de 2-3%. În prezent, nu există nicio șansă de acest lucru în Europa și nu putem aboli politica de sancțiuni.Putem respinge deciziile de sancțiuni care ar amenința direct interesele maghiare.  

Părinții au dreptul ca guvernul să-și protejeze copiii

Viktor Orbán a spus despre legea protecției copilului că există trei diferențe ireconciliabile cu Bruxelles-ul: problema migrației, problema războiului și problema genului. Există în ele o contradicție de nerezolvat. Bruxelles insistă că rolul părinților în creșterea copiilor poate fi retrogradat pe plan secund. Bruxelles-ul va încredința creșterea copiilor activiștilor, a spus premierul. Dintr-o dată, observăm că numărul infracțiunilor pedofile este în creștere. Părinții au dreptul ca guvernul să protejeze copiii, a adăugat el.

Bruxelles-ul trebuie să cedeze

Sunt contradicții ireconciliabile și, din moment ce nu vom ceda, Bruxelles-ul va trebui să cedeze până la urmă - a conchis premierul.

Alte stiri din Externe

Ultima oră