Orban critică imigrația în masă în Germania: țara „nu mai seamănă” cu ceea ce a fost, "gustul nu mai este același, mirosul nu mai este același"

21 Iun 2024
Orban critică imigrația în masă în Germania: țara „nu mai seamănă” cu ceea ce a fost, "gustul nu mai este același, mirosul nu mai este același"

În vizită la Berlin, prim-ministrul maghiar urmează să se întâlnească cu cancelarul german în după-amiaza, când Budapesta preia președinția rotativă a UE la începutul lunii iulie, scrie Le Figaro

Viktor Orban a denunțat vineri prejudiciul în ochii săi a imigrației în masă în Germania, „care nu mai seamănă” cu ceea ce a fost. „Dacă compar cu țara de acum zece ani, gustul nu mai este același, mirosul nu mai este același”, a declarat el la radioul maghiar. Liderul naționalist, cunoscut pentru pozițiile sale anti-imigrație , urmează să se întâlnească după-amiaza cu cancelarul german Olaf Scholz, când Budapesta preia președinția rotativă a UE la începutul lunii iulie.

Miercuri seara, cei doi au asistat la meciul Euro-2024 dintre Ungaria și Germania de la Stuttgart. A fost țara gazdă care a câștigat (2-0) spre marea disperare a unui iubitor de fotbal, Viktor Orban. Anterior, oficialul maghiar fusese primit de primarul orașului Frank Nopper și de Winfried Kretschmann, liderul ecologist al guvernului Baden-Württemberg.

Orban a criticat vineri o țară complet transformată, cu „sute de mii” de migranți care beneficiază, potrivit acestuia, de recenta relaxare a condițiilor de obținere a naționalității. Odinioară considerată un exemplu „pentru oamenii săi harnici” și „ordinea” sa , acum este „o lume colorată și multiculturală” , care are „tot felul de efecte” asupra societății, a spus el. El s-a felicitat că a închis ușa refugiaților în 2015 și că „a păstrat o insulă a păcii” în Ungaria, spre deosebire de Germania, care a primit atunci aproape un milion de oameni.

Orbán: „încet până și scaunul pe care stau poate fi luat de soț sau soție”, „Nu știu când va veni rândul animalelor”

Problema cheie pentru Ungaria este deschiderea economiei mondiale, în Germania. Are loc o militarizare de neimaginat, severă, Manfred Weber este vechiul dușman al Ungariei, iar Ursula von der Leyen este doar fetița unui ministru în comparație cu el - a declarat premierul Viktor Orbán în obișnuitul său interviu la radioul Kossuth vineri dimineața – de data aceasta de la Berlin. Înainte de Budapesta Pride de sâmbătă, a transmis și un mesaj pe probleme de gen: potrivit lui, „încet-încet până și scaunul pe care stau poate fi luat ca soț sau soție”, „Nu știu când vor avea animalele lor. întoarce”, scrie Szeged.hu

Ungaria nu poate trăi la nivelul actual de trai dacă se poate baza doar pe piața economică a celor zece milioane de maghiari, a spus premierul maghiar, subliniind că ar fi tragic să „ne izolam de restul lumii”. El a subliniat: Germania este și aliatul nostru în dorința unei economii mondiale deschise, deoarece sunt și o țară producătoare și trebuie să-și vândă produsele în lume, așa că este în interesul nostru ca economia mondială să rămână deschisă.    

Orbán a citat Mercedes ca exemplu de relație economică dintre cele două țări, menționând că producătorul de vehicule va crea 3.800-4.200 de noi locuri de muncă în Kecskemét, pentru producția de noi modele „ținute sub șapte lacăte” și piesele necesare acestora. El a subliniat: industria germană trece printr-o transformare, întrebarea este dacă „există loc pentru unguri în această schimbare tehnologică, va fi loc sau nu pentru unguri, iar răspunsul este că va exista”.

În loc să reprezinte democrația tradițională, moderată, conservatoare și creștină, Partidul Popular European (PPE) își duce întotdeauna alegătorii la stânga, motiv pentru care în Europa va fi creată o majoritate de stânga, nu una de dreapta, a declarat Orban la Berlin. Evaluând alegerile pentru Parlamentul European, Orbán a explicat că, recent, Partidul Popular a adunat sprijinul alegătorilor moderati, de dreapta, alegeri după alegeri, dar în loc să formeze o coaliție la dreapta, merge și formează o coaliție la stânga, adică „fură și împinge” alegătorii de la dreapta la stânga.

Acest rol dezonorant este jucat de Partidul Popular European și, prin urmare, în ciuda faptului că raportul de putere în opinia publică s-a schimbat în favoarea dreptei, acest lucru nu poate fi pus în aplicare direct la Bruxelles acum”, a spus Orbán, adăugând că prin pași indirecti, adică prin încheierea de alianțe și acorduri, dreapta va fi mai puternica.

O coaliție pro-război, anti-migrație, anti-economică s-a format la Bruxelles sub conducerea lui Manfred Weber, a declarat Viktor Orbán, care a subliniat că partidele de stânga au anunțat că au ajuns la un acord între ele, iar UE Partidul Popular (PPE), care se autointitulează de dreapta, dar se deplasează întotdeauna spre stânga în cazul alianțelor aderate la stânga.

Coaliția formată a convenit asupra unui program care nu este bun pentru Ungaria și diferă de gândirea poporului maghiar. Aceasta este o coaliție pro-război, cei care doresc să continue, chiar și într-un ritm accelerat, să aducă Europa în război s-au reunit, a spus el. El a adăugat: în Germania, II. Are loc o militarizare serioasă, de neimaginat de la al Doilea Război Mondial. El a susținut că al doilea program al coaliției este pro-migrație, că ei sunt executorii planului Soros. El a adăugat că György Soros a scris deja în 2015 că un milion de migranți ar trebui aduși în Europa în fiecare an și este bucuros să acorde împrumuturi europenilor pentru a finanța acest lucru. Coaliția este „de partea creșterii taxelor, deci nu este favorabilă pieței”, ceea ce nu este bun pentru economia europeană, a spus el.

Vom rămâne în afara acestui război, Ungaria va rămâne o insulă a păcii, atât în ​​ceea ce privește securitatea publică, securitatea socială, cât și războiul, a declarat premierul, avertizând însă că există un lider anti-maghiar în persoana lui Manfred. Weber în fruntea Partidului Popular European.

Potrivit lui Orbán, oamenii au spus clar la alegerile europene: nu vor ca Ungaria să ia parte la război. El a adăugat că a reușit să fie de acord cu secretarul general al NATO că Ungaria nu va participa la misiunea NATO din Ucraina cu bani, arme sau soldați. În momentul de față, presiunea de război nu vine de la NATO, dar de aici, în Europa, această bătălie trebuie dusă la Bruxelles, a susținut el.

Partidul pentru pace a câștigat în Ungaria, iar susținătorii războiului de la Bruxelles ne-au aplicat imediat o amendă fără precedent - a explicat el, adăugând că există o legătură strânsă între amenda pentru migrație și problema războiului și păcii.

Orbán a indicat: au fost înființate grupuri de lucru pentru a preveni acest lucru și deja putem vedea soluțiile pentru a plăti această amendă cu cei care câștigă cel mai mult din migrație și război.

Înainte de Budapesta Pride de sâmbătă, Orbán a trimis și acasă un mesaj de la Berlin referitor la problemele de gen: „protejăm modelul tradițional de familie”. Potrivit acestuia, „încet până și scaunul pe care stau poate fi luat drept soț sau soție”, „Nu știu când vor veni rândul animalelor”.

„Nu vrem absolut să li se spună copiilor noștri ce este bine, rău, corect și greșit în aceste chestiuni. Nu vrem să renunțăm la drepturile noastre parentale legate de educația intelectuală, inclusiv sexuală, a propriilor noștri copii”.

O politică maghiară în contradicție cu UE

Sub egida lui Viktor Orban, aflat la putere din 2010, țara central-europeană a construit garduri la granițele sale și a restricționat depunerea cererilor de azil la ambasadele din străinătate, refuzând în același timp să contribuie la mecanismul de solidaritate dintre statele membre UE. O politică care i-a adus deja mai multe condamnări de la Curtea de Justiție a UE, inclusiv o amendă record de 200 de milioane de euro la jumătatea lunii iunie.

Însă confruntată cu o penurie de forță de muncă cauzată de scăderea demografiei, Ungaria  recurge la muncitori străini. În ultimii patru ani, numărul sosirilor extra-UE s-a dublat, de la 35.000 la începutul lui 2019 la 78.000 în martie 2024, în principal din Asia, potrivit statisticilor oficiale. „Este un program care nu are nicio legătură cu imigrația, ei nu rămân cu noi pe termen lung ”, a menționat Gergely Gulyas, șeful de cabinet al prim-ministrului, anul trecut.

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră