Viktor Orbán a purtat o eșarfă „Ungaria Mare” la un meci de fotbal al echipei naționale

22 Noi 2022
Viktor Orbán a purtat o eșarfă „Ungaria Mare” la un meci de fotbal al echipei naționale

Premierul maghiar Viktor Orbán  a apărut la un meci de fotbal al echipei sale naționale cu o eșarfă înfățișând o hartă a „Ungariei Mari”, scrie La Repubblica.

Premierul maghiar Viktor Orbán  a apărut la un meci de fotbal al echipei sale naționale cu o eșarfă înfățișând o hartă a „Ungariei Mari”,  cu părți ale statelor vecine fapt care a provocat proteste din partea autorităților ucrainene. 

Eșarfa – explică Ukrinform postarea videoclipului lui Orban care a apărut pe pagina de Facebook a premierului ungar - prezintă o hartă a Ungariei cu părți ale mai multor țări UE, inclusiv România și Ucraina. 

Guvernul ucrainean a anunțat că îl va chema pe ambasadorul Ungariei să protesteze. 

„Promovarea ideilor revizioniste în Ungaria nu contribuie la dezvoltarea relațiilor ucraineno-maghiare. Ambasadorul Ungariei va fi invitat la Ministerul Afacerilor Externe, care va fi informat despre inacceptabilitatea actului lui Viktor Orbán. Așteptăm un oficial. scuze oficiale din partea maghiară și o respingere a încălcărilor integrității teritoriale a Ucrainei”, a scris purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Oleg Nikolenko.

Europarlamentarul român Alin Mituta a vorbit și despre „comportament iresponsabil” din partea lui Orban. 

„Ungaria Mare” se referă la granițele Regatului Ungariei până în 1918 și la pământurile pierdute după sfârșitul Primului Război Mondial.

Alte stiri din Externe

Ultima oră