După zece luni! Ultimele rămăşiţe umane ale victimelor zborului MH17 au fost repatriate

03 Mai 2015
După zece luni! Ultimele rămăşiţe umane ale victimelor zborului MH17 au fost repatriate
Un zbor transportând ultimele resturi ale victimelor olandeze ale zborului MH17, doborât deasupra Ucrainei în iulie 2014, a aterizat sâmbătă în Olanda, informează lexpress.fr.

Avionul C-130 al forțelor aeriene olandeze a aterizat cu puțin timp înainte de ora 16.00 (14.00 GMT) la baza aeriană Eindhoven cu șapte sicrie la bord, potrivit imaginilor difuzate în direct de site-ul de informații nu.nl.
Cei 298 de pasageri și membri ai echipajului — majoritatea olandezi — ai avionului Malaysia Airlines, care efectua un zbor între Amsterdam și Kuala Lumpur, au murit la 17 iulie 2014 când avionul a fost doborât deasupra zonelor rebele din estul Ucrainei.

Avionul transportând sicriele a decolat sâmbătă din Harkov, în estul Ucrainei, în timp ce Olanda a anunțat săptămâna trecută că echipele ei de experți au terminat căutarea de resturi umane la locul prăbușirii.

Resturile vor fi transportate la laboratorul de expertiză medico-legală din Hilversum, la est de Amsterdam, pentru identificare. Doar două victime din cele 298 nu au fost încă identificate.

Kievul și occidentalii afirmă că MH17 a fost doborât de separatiștii proruși cu o rachetă sol-aer BUK furnizată de Moscova. Rusia respinge această versiune și acuză Kievul. (M.C)

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră