Olaf Scholz : "Urmărim cu îngrijorare" revoltele din Franța

02 Iul 2023
Olaf Scholz : "Urmărim cu îngrijorare" revoltele din Franța

În timp ce continuarea revoltelor urbane din Franța a dus, sâmbătă, la anularea vizitei de stat a președintelui francez, Emmanuel Macron, în Germania [care urma să aibă loc de duminică seara până marți], duminică Olaf Scholz s-a declarat „îngrijorat de situația din Franța, scrie Le Monde

„Avem legături de prietenie cu Franța și suntem un cuplu pentru a ne asigura că Uniunea Europeană, atât de importantă pentru viitorul nostru, funcționează bine, motiv pentru care, desigur, urmărim cu îngrijorare” ce se întâmplă în țară, a spus Olaf Scholz în un interviu cu postul public de televiziune ARD.

„Sper foarte mult, sunt pe deplin convins, că șeful statului francez va găsi mijloacele pentru a se asigura că situația se îmbunătățește rapid”, a continuat el.

„Nu mă aștept ca Franța să devină instabilă, chiar dacă imaginile sunt impresionante, de aceea înțeleg foarte bine decizia președintelui francez de a rămâne în țara lui în acest moment, și eu aș fi făcut același lucru (…) . Este inacceptabil să se producă acte de violență și, în același timp, trebuie să facem întotdeauna tot posibilul pentru a ne asigura că coeziunea societăților noastre funcționează."

Alte stiri din Externe

Ultima oră