Olaf Scholz: Putin încă crede că a avut dreptate să lanseze o invazie a Ucrainei

14 Sep 2022
Olaf Scholz: Putin încă crede că a avut dreptate să lanseze o invazie a Ucrainei

Președintele rus Vladimir Putin încă crede că a avut dreptate să lanseze o invazie a Ucrainei , a declarat miercuri cancelarul german Olaf Scholz, după un apel telefonic de 90 de minute cu președintele rus, scrie Le Soir.

Vadimir Putin nu consideră că războiul din Ucraina este o „greșeală”, a declarat miercuri cancelarul german Olaf Scholz, în cadrul unei conferințe de presă, la care a fost întrebat despre întâlnirea sa cu președintele rus cu o zi înainte.

„Din păcate, nu pot să vă spun că acum există o conștientizare tot mai mare că a fost o greșeală să începem acest război”, a spus Scholz la Berlin.

Și, potrivit acestuia, părerea lui Putin nu este pe cale să se schimbe: „Nu există nimic care să sugereze că acolo apare o nouă poziție”, a afirmat cancelarul german care a avut o convorbire telefonică de 90 de minute cu președintele rus, marți.

„Perspectivă” unică

Olaf Scholz a considerat că este „corect” să vorbim unul cu celălalt și să spunem ceea ce avem de spus. „Pentru că sunt ferm convins că Rusia trebuie să se retragă, că trupele ei trebuie să se retragă, pentru ca pacea să aibă o șansă în această regiune”, a spus el.

„Și în fiecare zi devine din ce în ce mai clar că aceasta este singura perspectivă posibilă", a continuat el. „Trebuie să vorbim despre asta” 

Olaf Scholz îl îndemnase marți pe Vladimir Putin să ordone „retragerea completă” din Ucraina a forțelor ruse, aflate în dificultate în fața unei contraofensive.

Alte stiri din Externe

Ultima oră