Olaf Scholz este pozitiv pentru COVID, vizita noului lider slovac a fost anulată

18 Dec 2023
Olaf Scholz este pozitiv pentru COVID, vizita noului lider slovac a fost anulată

Cancelarul german Olaf Scholz spune pe reteaua X că a fost testat pozitiv pentru COVID-19, scrie ABCNews.

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat luni că a fost testat pozitiv pentru COVID-19, iar ca urmare guvernul a spus că o vizită a noului prim-ministru al Slovaciei trebuie să să fie anulată.

Scholz a scris pe platforma de socializare X că are „puține simptome, mă bazez pe un caz ușor”. „Este clar că nu este o surpriză de care să mă bucur”, a mai scris el.

Purtătorul de cuvânt Steffen Hebestreit a declarat că cancelarul se afla în biroul său și comunica prin telefon și videoconferință, dar nu va îndeplini nicio sarcină publică luni și marți.

Prim-ministrul slovac Robert Fico era programat să se întâlnească marți cu Scholz la Berlin, iar vizita a trebuit să fie anulată, a spus Hebestreit.

Nu este încă clar dacă Scholz va putea conduce miercuri personal o reuniune a Cabinetului, a adăugat el.

Scholz, care are 65 de ani, a primit o vaccinare de rapel COVID-19 anul acesta, a spus Hebestreit.

Infecțiile cu coronavirus au crescut recent din nou în Germania

În Germania, mai multe persoane au fost infectate recent cu boli respiratorii acute, răceli și gripă, scrie Der Spiegel. În prezent, există mai multe infecții cu corona decât au fost într-un an și jumătate. În total, din octombrie au fost raportate peste 196.008 cazuri de Covid-19. Numai în a 49-a săptămână calendaristică au existat 26.847 de infecții noi dupa cum reiese din cel mai recent raport săptămânal de la Institutul Robert Koch (RKI) .

Cel mai recent au dominat variantele Eris (EG.5) și Pirola (BA.2.86). Recent, o nouă variantă a fost responsabilă pentru numeroasele noi infecții: subtipul Pirola JN.1 a provocat deja incidențe mari în SUA. Potrivit RKI, 29% din toate infecțiile noi au fost cauzate de această variantă. Prin urmare, ea îl înlocuiește pe Eris și Pirola, care reprezintă fiecare mai puțin de 20% din toate infecțiile. Se presupune că toate vaccinurile aprobate oferă o protecție suficientă împotriva infecției cu JN.1.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră