Obama consideră că Biden trebuie să-și reconsidere candidatura pentru alegerile prezidențiale

19 Iul 2024
Obama consideră că Biden trebuie să-și reconsidere candidatura pentru alegerile prezidențiale

Potrivit informațiilor de la Washington Post , Obama a spus că drumul lui Joe Biden către victorie s-a restrâns considerabil.F ostul președinte, extrem de influent în partid, le-a spus asociaților că drumul lui Biden către victorie s-a micșorat semnificativ.

Fostul președinte Barack Obama le-a spus aliaților în ultimele zile că drumul președintelui Biden către victorie s-a diminuat foarte mult și crede că președintele trebuie să ia în considerare cu seriozitate viabilitatea candidaturii sale.

Obama a vorbit cu Biden o singură dată de la dezbatere și a fost clar în conversațiile cu ceilalți că viitorul candidaturii lui Biden este o decizie pe care o ia președintele. El a subliniat că preocuparea lui este să-l protejeze pe Biden și moștenirea sa și a respins ideea că el singur poate influența procesul decizional al lui Biden.

În culise, Obama a fost profund implicat în conversații despre viitorul campaniei lui Biden, primind apeluri de la mulți democrați îngrijorați, inclusiv fostul președinte al Camerei, Nancy Pelosi și și-a împărtășit opiniile despre provocările președintelui.

Obama își ia în serios rolul de consilier al fostului său vicepreședinte, spunându-le aliaților că se simte protector față de Biden. În aceste conversații, Obama a spus că crede că Biden a fost un mare președinte și că vrea să-și protejeze realizările, care ar putea fi în pericol dacă republicanii controlează Casa Albă și ambele camere ale Congresului anul viitor.

În unele conversații Obama le-a spus oamenilor că este îngrijorat de faptul că sondajele sunt proaste pentru Biden, că drumul electoral al fostului președinte Donald Trump se închide și că donatorii îl abandonează pe președinte.

În mod public, Biden și consilierii săi de campanie au rămas hotarâti, spunând că președintele nu va renunța la cursă. Miercuri, Biden a întrerupt o întâlnire de campanie în Las Vegas, deoarece a fost testat pozitiv pentru coronavirus 

Directorul principal adjunct de campanie, Quentin Fulks, a declarat joi dimineață că campania lui Biden merge înainte. „Nu se îndoiește cu nimic”, a spus Fulks. „Președintele și-a luat decizia. Nu vreau să fiu nepoliticos, dar nu știu de câte ori mai putem răspunde la asta.”

Preocupările lui Obama vin pe fundalul unei anxietăți tot mai mari care stăpâneste Partidul Democrat cu privire la perspectivele lui Biden și impactul potențial al acestora asupra altor candidați. Donatorii democrați, activiștii și oficialii aleși apelează din ce în ce mai mult la un grup mic de lideri aleși veterani pentru a-i ajuta să iasă din criza creată de eșecul dezbaterii lui Biden din 27 iunie .

Unii dintre consilierii lui Biden s-au înfuriat de rolul lui Obama în aceste conversații, acuzându-l că nu a menținut partidul unit în spatele candidaturii lui Biden. După dezbatere, Obama a postat un mesaj de susținere pe rețelele de socializare pentru Biden.

De atunci, Obama a tăcut. Însă colaboratorii lui Biden spun că Obama l-ar fi putut împiedica pe actorul laureat al Oscarului George Clooney , un prieten apropiat al fostului președinte, să scrie un articol de opinie în New York Times care l-a cerut lui Biden să renunțe la cursa prezidențială.

Mogulul de film Jeffrey Katzenberg, un oficial de top al campaniei Biden, a încercat să-l împiedice pe Clooney, un prieten de-al său de multă vreme, să publice articolul dar nu a reușit, potrivit unei persoane familiarizate cu activitatea sa.

Alte stiri din Externe

Ultima oră